x

Elbow på vej med femmer

Elbow på vej med femmer

Engelske Elbow har aldrig fået det helt store gennembrud herhjemme, trods glimrende anmeldelser - blandt andet har alle deres fire album fået fem stjerner i GAFFA. I hjemlandet er gruppen til gengæld ganske populære og har blandt andet modtaget den prestigefyldte Mercury Prize.

Nu har gruppen så annonceret en stor arena-turné i England næste forår, og inden turnéen vil de have udsendt deres femte album. Til BBC fortæller forsanger Guy Garvey, at gruppen ikke har kunnet lade være med at tænke på, at de nye sange skal fremføres foran et stort publikum, da de blev indspillet, og at dette derfor har influeret på indspilningerne.

Guy Garvey fortæller videre, at der er en vis sandsynlighed for, at "en af vores største kunstnere" vil gæste albummet, men hvem der er tale om, kommer han ikke med yderligere uddybninger af.

Elbow debuterede i 2001 med albummet "Asleep In The Back", som de i 2003 fulgte op med "Cast Of Thousands", i 2006 med "Leaders Of The Free World" og i 2008 med "The Seldom Seen Kid". Om sidstnævnte skrev GAFFAs Finn P. Madsen:

"På 'The Seldom Seen Kid' arbejder Elbow atter på den hårfine grænse mellem progressivt storladen og følsom melankolsk poprock, der er noget af det mest skønhedssøgende i britisk rock. Sammenligningerne med Coldplay bør på det skammeligste stødes til evigt hvile, da Manchester-kvintetten arbejder med meget større musikalske rammer og mest gør kur til Genesis omkring Peter Gabriel-æraen".

Guy Garvey kan i øvrigt også opleves på Massive Attacks seneste album "Heligoland" på sangen "Flat Of The Blade", ligesom han medvirker på sangen "Redlight" på gruppens kommende ep "Atlas Air", der udkommer til november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA