x

MGMT: Det var ikke urin, det var øl

MGMT: Det var ikke urin, det var øl

Som vi skrev i går, blev MGMT's trommeslager Will Berman ramt af et flyvende objekt under gruppens koncert på Manchester Apollo søndag aften og forlod derpå scenen. I første omgang rapporterede contactmusic.com, at der var tale om et glas urin, men nu præciserer MGMT's sanger Andrew VanWyngarden over for Pitchfork Media, at der i virkeligheden var tale om øl.

Andrew VanWyngarden skriver i en mail: "Det var stærk Manchester ale. Så vidt vi forstår, betyder kastede ølkrus herovre et tegn på kærlighed, mens flasker med urin betyder det modsatte. Så tak, Manchester, for jeres kærlighed."

VanWyngarden skriver videre, at Will Berman forlod scenen for at tørre sig, ikke fordi han var sur. Bandet spillede derfor sætlistens sidste sang, "Congratulations", i en version uden trommer, men herefter vendte hele bandet, inklusive Berman, tilbage for at give to ekstranumre, modsat hvad der tidligere har været fremme i pressen. VanWyngarden fortæller videre, at Johnny Marr var blandt publikum, at koncerten endte med en mosh pit foran scenen, og at han på en skala fra 1 til 10 vil give koncerten 7.1.

VanWyngarden fortæller desuden, at de historier, der har været fremme i pressen om, at gruppens pladeselskab Columbia har indskrænket deres fremtidige kunstneriske frihed som følge af den meget eksperimenterende plade "Congratulations" intet har på sig, og at gruppen slet ikke er gået i gang med at arbejde på deres næste album og i øvrigt har et glimrende forhold til Columbia.

VanWyngarden tilføjer, at de forkerte skriverier er en følge af den "ondskabsfulde britiske journalistiske frihedsret" fra 1666, som "giver parodier på skribenter lov til at skrive, hvad fanden de vil, om hvem de vil for lorte-tabloidaviser."

Andrew VanWyngarden slutter dog med at beklage, at MGMT ikke havde åndsnærværelse til at spille deres sang "Someone's Missing", da Will Berman forlod scenen.

MGMT spiller i Store Vega 4. december, og det må trods alt frarådes folk at kaste såvel øl, urin som andre ting mod scenen under koncerten, som i øvrigt er udsolgt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA