x

Rock And Roll Hall Of Fame klar med 2011-nomineringer

Rock And Roll Hall Of Fame klar med 2011-nomineringer

Der er nu femten navne klar, som står på listen over de nominerede til Rock And Roll Hall Of Fame i 2011. De femten navne udgør en pulje, som siden hen vil blive skåret ned. I december måned vil de navne med allerflest stemmer nemlig blive offentliggjort, og de vindende vil formelt blive indlemmet i den prestigefyldte forsamling den 14. marts 2011 på Waldorf Astoria-hotellet i New York.

For at blive nomineret skal artisterne have udgivet en single i 1985 eller før. Der er i år en række førstegangsnominerede: Bon Jovi, Alice Cooper (billedet), Tom Waits, Donovan og Neil Diamond. Derudover er der en række kunstnere, som også tidligere har været nomineret. Det er LL Cool J, J. Geils Band, Beastie Boys, Donna Summer, Chic, Dr. John, Laura Nyro, Joe Tex, Darlene Love og Chuck Willis.

Neil Diamond og Alice Cooper har begge været valgbare i over femten år, og det er nærmest kun fans af Rush og Kiss, som har været mere utilfredse med eksklusionen af deres favoritband. Kiss blev først nomineret i 2009, ti år efter at bandet kunne vælges, og Rush har endnu ikke været blandt de nominerede, selvom de har været valgbare siden 1998. Alice Cooper udtalte i 2002:

"Jeg synes, at Rock And Roll Hall Of Fame skulle kalde på mig. Jeg tror, at jeg er blevet sortlistet. Men det er herligt at være rock and rolls svar på Pete Rose (amerikansk baseball-spiller red.)." Sidste år blev både Genesis, The Stooges, The Hollies, Jimmy Cliff og ABBA indlemmet i den ærefulde cirkel.

Rock And Roll Hall Of Fame-museet har til huse i Cleveland, Ohio i USA. Museet er dedikeret til at arkivere historien af nogle af de mest kendte og indflydelsesrige kunstnere, producere og andre mennesker, som har influeret musikindustrien især omkring rockmusikken.

Se den komplette liste over de nominerede til Rock And Roll Hall Of Fame i 2011:
Alice Cooper
Beastie Boys
Bon Jovi
Chic
Neil Diamond
Donovan
Dr. John
J. Geils Band
LL Cool J
Darlene Love
Laura Nyro
Donna Summer
Joe Tex
Tom Waits
Chuck Willis


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA