x

Josh Groban indspiller med Rick Rubin

Josh Groban indspiller med Rick Rubin

Red Hot Chili Peppers. Danzig. Metallica. Johnny Cash. Run DMC. Slayer. Disse er nogle af de navne, man oftest forbinder med superproduceren Rick Rubin. Men i fremtiden skal vi tilføje Josh Groban til denne liste, da den millionsælgende sanger har indspillet sit femte album sammen med Rubin.

Groban debuterede i 2001 med et album, der har solgt mere end 5 millioner eksemplarer i USA alene, og hans samlede salg i hjemlandet ligger nu på over 20 millioner eksemplarer. Han har desuden gjort sig i serier som "Ally McBeal" og "Glee", han har sunget til afslutningsceremonien til Vinter OL i 2002 samt Super Bowl i 2004, og han har optrådt med navne som Charlotte Church, Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Celine Dion og Ben Folds.

Han har nu indspillet albummet "Illuminations" sammen med Rubin, som formodentlig også står bag forslaget om, at Groban skulle indspille en version af Nick Cave-nummeret "Straight To You" fra albummet "Henry's Dream", der dog er eneste covernummer på pladen.

Kigger man på Rubins cv, så er det dog ikke første gang han arbejder på et popprojekt. Han har tidligere produceret for Melanie C, Shakira, Macy Gray og Justin Timberlake, og så er han involveret i det kommende album fra Adele. Alligevel er dette nok det største skridt han har taget væk fra tiden med Def Jam Recordings, som han dannede i 1984 sammen med Russell Simmons.

Resultatet kan høres, når Josh Groban 15. november udsender "Illuminations".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA