x

Henrik Hall sangskriver på nyt Love Shop-album

Henrik Hall sangskriver på nyt Love Shop-album

1. november udgiver Love Shop "Frelsens Hær", deres første album i syv år og det første, siden gruppens guitarist, producer og medkomponist Hilmer Hassig omkom i en trafikulykke i 2008.

I det gamle Love Shop var teksterne skrevet af forsanger Jens Unmack og musikken af Unmack og Hassig i fællesskab. Men efter Hassigs død er bandets mundharpespiller Henrik Hall for første gang også blevet inddraget i sangskrivningsprocessen.

- Jeg har været med til at arbejde på nogle af Jens' oplæg, og jeg er også selv kommet med noget materiale til albummet, fortæller han til GAFFA.dk. - Jeg har været den lille Hilmer. Langt om længe kunne jeg få lov. Mikkel (Damgaard, keyboardspiller, red.) har også skrevet et enkelt nummer.

Teksterne bliver imidlertid stadig skrevet af Jens Unmack, selvom Henrik Hall under Love Shops pause selv sprang ud som tekstforfatter på sine to soloplader, "Solo" og "Chok, Suk og Koma" fra henholdsvis 2006 og 2008.

- Love Shop-universet har jo rent tekstligt altid været Jens, og sådan kan det lige så godt fortsætte, siger Henrik Hall.

- Henrik skriver også fra et helt andet sted end jeg, og jeg er jo frontfjolset, fortæller Jens Unmack. - Henrik er  mere mørkemandsagtig i sine tekster.

- Ja, jeg skriver sange for voksne, griner Henrik.

Også på producerfronten har Love Shop været nødt til at inddrage en ny mand, og her er valget faldet på bandets mangeårige keyboardspiller Mikkel Damgaard, der også producerede Henrik Halls to soloplader. Guitaristerne er Mika Vandborg og Jens Hellemann, der også spillede live ved de to mindekoncerter for Hilmer Hassig på Vega i februar 2009, på gruppens efterårsturné i 2009 og ved de koncerter, Love Shop har givet i år. Bas og trommer leveres vanen tro af henholdsvis Thomas Rissell og Thomas Duus.

Tracklisten til det nye album er som følger:

Redningsklar
Ikke Langt Herfra
Vinden Som Blæste
Drømmeslottet
De Elskende
Lyset Er For Dig
Tunnelen For Enden Af Lyset
Du Bestemmer Nu
Mädchenclub
Dit Eget Selvmord
Fester I Danmark
Memory Babe

 

Læs stort interview i GAFFAs novembernummer, der er på gaden 4. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA