x

Ny fotobog med danske musikere

Ny fotobog med danske musikere

What A Beautiful Waste Of Talent – forkortet W.A.B.W.O.T. -  er den ironiske titel på en udstilling og en kommende bog, som 2. oktober havde premiere i Øksnehallen på Vesterbro i København. Her har fotografen Tomace alias Thomas Ryming og Mit Navn Er Keith alias digteren Keith Lohse sat hinanden stævne og begået en stribe værker, der tager udgangspunkt i en stribe kendte danskere. En del er musikere, som Tomace har mødt i sit virke som fotograf på et væld af pladecovere, og vi kan i flæng nævne blandt andre LOC, Pernille Rosendahl, Simon Kvamm, samt Paprika Steen, Nikolaj Coster Waldau, Bent Fabricius Bjerre og Jesper Grønkjær. Lige som de to ikke har kunne dy sig for at tage Marquis de Sade med i kurven. Gaffa var til stede ved receptionen og satte de to kunstnere stævne:

Mit Navn Er Keith:

- Vi har prøvet at finde ud af hvad der konstituerer talent. Lad os nu sige at Victor Borge var født af et pædagogpar på Djursland. Hvad var han så blevet? Og vi fandt rimeligt hurtigt ud af, at der ingen fællesnævner var for det. Meget få var resultatet af hardcore ambition. Foir de flestes vedkommende var det sådan, at nå ja, så havnede jeg der. En var lige ved at blive gift i Rusland, men gad ikke, og tog tilbage til Danmark. Det eneste der var fællesnævneren, er, at når det ringer på døren, skal man åbne den. Det var vigtigt for os, at der ingen begrænsninger var. Hverken på billedteksten hos Tomace eller hos mig, som ville skrive sådan en drømmetekst. Ingen regler og ingen klassisk interviewstil, som godt kan blive meget tør. Alle de medvirkende har været meget glade for det, men vi ved ikke hvad andre har syntes. Og det er egentlig også pisseligegyldigt, fordi vi selv er rimeligt tilfredse med det.

Tomace:

- For mig har det drejet sig om at vise, at der er talent bag alt det der kendis-halløj. Så har jeg taget nogle meget private samtaler med dem, hvor vi har prøvet at skildre, hvor når og hvilke valg de har måttet foretage.

Min fortid er, at jeg har lavet rigtigt mange pladecovers. Alt muligt, eksempelvis Nik & Jay, LOC, Karen Rosenberg. Men jeg er meget fascineret af det talent der ligger bagved, men jeg hader kendis-faktoren. Den synes jeg er for nem, men alle de folk, der er på de her billeder, har inspireret mig utroligt meget. Så det her har handlet om at skabe noget kunst. Om hvordan vi har kunnet sætte det hele lidt på spidsen.

What A Beautiful Waste Of Talent

Dato: 2. – 27. oktober

Tid: Kl. 11 - 18 hver dag

Sted: Øksnehallens foyér

Pris: 25 kr.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA