x

Musikhuset i Århus får ti millioner

Musikhuset i Århus får ti millioner

Det er 28 år siden koncertstedet Musikhuset Aarhus åbnede, og efter et hav af forestillinger, udstillinger og koncerter har inventaret brug for en gennemgribende renovering. En del af pengene til forbedringerne af huset er nu sikret via en stor donation fra Købmand Herman Sallings Fond, der blev overrakt tidligere i dag.

Der er helt præcist tale om 10 millioner kroner, der blev overrakt musikhusets ledelse, og til Ritzau siger direktør Marianne Bedsted:

"Jeg er meget glad og ydmyg og kan dårligt finde ord for vores taknemmelighed".

Pengene blev overrakt af Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Erling Jensen, der også er formand for fonden. I sin begrundelse for donationen siger han, at donationer fra fonden skal "støtte almene og folkelige formål, der har samme brede appel til befolkningen som koncernens dagligvarebutikker", og at "Musikhuset er et fornemt eksempel på et moderne kulturhus, hvor publikum har frit valg mellem tilbud for enhver smag.

Pengene skal gå til en planlagt renovering af Musikhuset Aarhus i sommeren 2011, hvor ventilationsanlægget skal udskiftes, og de gamle glødelamper skal også erstattes af mere miljørigtig lys, ligesom sæderne skal ompolstres.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA