x

Pere Ubu-frontmand holder foredrag

Pere Ubu-frontmand holder foredrag

I denne måned kan man møde David Thomas (billedet) og Steve Ignorant på Hovedbiblioteket i København. På fredag den 8. oktober kan man høre det første foredrag, der er med frontmanden i art-punk-bandet Pere Ubu, David Thomas. Han vil afholde et foredrag med titlen: "The Geography of Sound - Fra 1877 og Edisons 'Mary Had A Little Lamb' - til Elvis Presleys 'Heartbreak Hotel'".

Thomas har tidligere holdt foredraget i Los Angeles, New York, London og Amsterdam, men det er første gang, han fortæller det i Skandinavien. Han er dog bedst kendt som frontmand i Pere Ubu, der især var aktuel i slutningen af 70'erne med nogle aldeles roste albums, og bandet har været centrale forgangsmænd for art-rock, punk-rock og garage-rock. David Thomas er i dag det eneste Pere Ubu-medlem, der har været med siden bandets grundlæggelse i 1975, og Pere Ubu var senest aktuel med udgivelsen "Long Live Père Ubu!" fra 2009.

Udover David Thomas, besøger også tidligere Crass-frontmand Steve Ignorant biblioteket. Steve Williams aka Steve Ignorant vil fortælle om sin tid på punkscenen i England i 70'erne og 80'erne. Crass er blandt andet kendt for albummet "Penis Envy" fra 1980, men var i det hele taget en stor anarkistisk aktør på den britiske punkscene. Bandet besluttede tidligt, at de skulle stoppe i 1984, og de gjorde de så. Altså et band, der i høj grad levede op, til det de sagde, og det de sang om.

Arrangementerne foregår på Hovedbiblioteket i København på fredag den 8. oktober med David Thomas, og lørdag den 23. oktober med Steve Ignorant. Begge foredrag er gratis, og du kan læse yderligere på Hovedbibliotekets hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA