x

Marc Almond klar til dansk koncert

Marc Almond klar til dansk koncert

Denne weekend finder RECession Festival sted på VoxHall og V58 i Århus. Et af hovednavnene er den engelske sanger Marc Almond, som giver koncert på VoxHall fredag den 8. oktober. GAFFA har fanget ham til en snak om, hvad vi kan forvente, og hvad status er for Marc Almond i 2010.

Du optræder i Århus d. 8. oktober, som del af RECession Festivalen. Hvad kan vi forvente af showet? Vil du komme forbi alt fra Soft Cell over Mambas til franske viser?
 
- Da der jo er tale om et festival-job i Århus, så er jeg nødt til at korte koncerten ned til cirka halvdelen af den egentlige længde, men jeg vil prøve at komme godt rundt om materiale fra alle årene, men formentlig med fokus på de bedre kendte numre såvel som mit nye album, "Variete".
 
Koncerten præsenteres som en slags tredive-års-jubilæum – hvis du skal skue tilbage på karrieren, hvad må så betegnes som højdepunkterne, hvad er det modsatte, og vil du venligst holde dig fra motorcykler fremover?

- Jeg opfatter egentlig ikke dette show som et tredive-års-jubilæum, da det ville kræve lidt mere end en time, men hvad angår højdepunkterne og det modsatte, så er der talrige, da min karriere har været som en vild tur i en rutchebane. En af nedturene var i begyndelsen af halvfemserne, da jeg havde personlige problemer, og så naturligvis da jeg styrtede på motorcykel og skulle gennem langvarig behandling. Blandt højdepunkterne tæller de to nummer et-hits, jeg har haft ("Tainted Love" med Soft Cell, 1981 og "Something's Gotten Hold Of My Heart" med Gene Pitney, 1989, red.), men også at jeg kom tilbage på scenen efter motorcykel-ulykken, som gæst hos Anotny Hegarty (Antony And The Johnsons), som også siden gav mig Mojo Magazines Musical Hero-pris, tidligere her i år. Der har været mange personlige nedture, men talrige musikalske højdepunkter.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion

Marc Almonds hjemmeside

Køb billetter til RECession via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA