x

Animal Collective til CPH:DOX

Animal Collective til CPH:DOX

Dette års CPH:DOX præsenterer et nyt og anderledes koncertprogram, hvor amerikanske Animal Collective (billedet) er årets hovednavn. I løbet af festivalens 10 dage vil man i år for første gang nemlig kunne opleve film-festivalens koncept: "AUDIO:VISUALS", der vil byde på en række ekstraordinære koncerter med blandt andre The William Blakes, The Residents, Beach House og Animal Collective.

AUDIO:VISUALS kombinerer levende billeder med live-koncerter og har i denne forbindelse bedt store danske og internationale musikere, film- og billedkunstnere om i samarbejde at skabe en række særlige live begivenheder. Flere af koncerterne vil være særlige opførelser som er skabt specifikt til konceptet.

Festivalens direktør Tine Fischer er meget forventningsfuld og tilfreds med det nye koncept og udtaler:

"Vi har tidligere arbejdet i krydsfeltet mellem film, kunst og musik. Men det er første gang, vi går ud med et så stort og ambitiøst anlagt koncertprogram. Det gør vi, fordi vi hele tiden forsøger at udforske og nytænke den dokumentariske genre".

AUDIO:VISUALS byder blandt andet på premieren på Anders Koefoeds dokumentarfilm "Til Verdens Ende" som følger danske The William Blakes' indspilninger til deres nyeste album "The Way Of The Warrior". Efter visningen af filmen vil bandet give en eksklusiv koncert. Arrangementet vil finde sted torsdag d. 4. november i CPH:DOX egen DOX:CLUB som i år holder til i Teater Grob på Nørrebrogade 37.

Under festivalen vil der være masser af eksklusive sær-forestillinger som på forskellige måder vil kombinere video og audio-oplevelser.

AUDIO:VISUALS afslutter koncertprogrammet d. 14. november med verdenspræmieren på en ny installation. Her vil CPH:DOX nemlig præsentere årets hovednavn Animal Collective, som sammen med gruppens faste visuelle samarbejdspartner Danny Perez vil indtage Statens Museum for Kunst med en ny lyd og video-installation som opføres for første gang nogensinde.

AUDIO:VISUALS kan opleves under CPH:DOX-festivalen i København fra 4. - 14. november og kan præsentere følgende kunstnere:

Animal Collective Vs. Danny Perez (USA)
Beach House (USA)
Shit & Shine Vs. Anna Maria Helgadottír (UK/USA/Isl)
The Residents (Aus)
Einstürzende Neubauten (Tys)
The William Blakes (DK)
Gruff Rhys/Super Furry Animals (UK)
Hjaltalín (Isl)
Koudlam Vs. Cyprien Gaillard (Fra)
Vincent Moon & Gaspar Claus (Fra)
Jomi Massage (Dk) Vs. Jakob Oredsson (Swe)
Scenatet Vs. Michael Madsen (DK)
The Pony Tales (DK/UK)
Khavn De La Cruz Vs. Vigo (Fil)

For yderligere information om de forskellige begivenheder, se cphdox.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA