x

Weekenden byder på masser af disco

Weekenden byder på masser af disco

Fredag og lørdag i den kommende weekend er der to ganske forskellige typer af disco-arrangementer. Det drejer sig om et dansabelt disco-arrangement på Copenhagen Jazzhouse fredag den 8. oktober, og en DR2 temalørdag om selv samme genre lørdag den 9. oktober.

Det er den engelske dj Graeme Clark aka "The Revenge" (billedet), der gæster København. Han er især blevet kendt for sin helt specielle måde at lave såkaldte disco-edits på. En teknik, hvor man tager gamle disco-numre, og tilpasser dem for at opnå en bedre effekt på dansegulvet. Bjarke Jakobsen, der varmer op til The Revenge, uddyber et disco-edit:

"Det drejer sig stadig om at bevare og fokusere på de gode elementer i tracket og presse essensen ud af det ved en forlængelse af en intro eller omarrangering af sporene med overflødigt fyld sorteret væk. Hvis man skal tale om noget anderledes ved den nye bølge af editeringer, som norske Todd Terje og netop The Revenge står for, så kan man høre, at der er tale om musikere, der er vokset op med en elektronisk baggrund. Lydbilledet er opdateret, så det passer til tiden mens sjælen fra det originale track er bevaret".

The Revenge skal efter sigende lave nogle minimale edits, hvor han reducerer discoen ned til mindste funky bestanddel, og bygger det op derfra. Det skal have gjort ham yderst populær også hos elektroniske dj's, der ikke normalt bevæger sig ud på discoens grund. Mads Lerager aka DJ Tom Collins er også på programmet og fortæller om grunden til, at han nu også spiller disco:

"Når du spiller house, er det lidt som at lægge et puslespil, hvor alle brikkerne passer sammen. Med disco skal du lede lidt efter hjørnebrikken. Det kræver lidt mere 'håndværk' og 'talent' at mixe disco sammen. Disco-edits fra The Revenge har været blandt mine favoritter, når jeg skulle give aftenen et skud glimmer".

The Revenge får følgeskab af en række danske dj's - som du kan se allernederst. Når du har svunget træbenet fredag, kan du lørdag aften få mulighed for at slappe af foran flimmeren til en disco-tema aften på DR2. Aftenen bærer overskriften: "Disco - Musikken der ikke ville dø", og DR2 beskriver temaet således i en pressemeddelelse:

"DR2 er taget på en rejse tilbage til 1970´erne og til discoen, soundtracket til dette årti. Tidens store film var "Saturday Night Fever". Soundtracket til den film bragte discoen fra New Yorks undergrund til en genre hele verden kom til at kende. Disco er stramtsiddende tøj, glimmer, glitter og fest. Og med disco i højttalerne og et fyldt dansegulv er der sex i luften. Selvom discoen blev erklæret død så langt tilbage som i 1979, eksisterer musikken og kulturen i bedste velgående. Velkommen til en festlig aften på DR2 fyldt med discokugler, de frækkeste dansetrin og det strammeste discotøj."

Programmet vil både indeholde indslag med nyere danske kunstnere som for eksempel Vinnie Who, der har taget genren til sig, ligesom der vil være flere historiske indlæg omkring discoens såkaldte 'død' i 1979 med mere.

Koncerten med The Revenge er på fredag den 8. oktober på Copenhagen Jazzhouse, og DR2's tema aften om Disco starter på lørdag den 9. oktober kl. 20:00.

Det fulde program på Copenhagen Jazzhouse vil være:
The Revenge (Instruments Of Rapture, UK)
Voodoo Disco (Tom Collins, Mester Jakobsen)
House Of Moves (Christian D'or + Nico Muzzle Flash)
Copenhagen Ratpack (Lou Van + Nam-Nam + David Le Garset + Brynjolfur + Sven Francisco)
Jean Von Baden

Desuden kommer vj Anders Lindberg (Vj for Rumpistol), kunstneren Gilbert Gordon og en række andre vj's.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA