x

Gotthard-sanger død

Gotthard-sanger død

Steve Lee, sanger i den schweiziske hardrockgruppe Gotthard, er netop omkommet i en motorcykelulykke uden for Las Vegas, oplyser swissinfo.ch. Steve Lee blev 47 år.

Steve Lee havde en britisk far og en schweizisk mor og var med til at stifte Gotthard i 1990. Gruppen er opkaldt efter et pas i hjemlandet og debuterede i 1992 med et selvbetitlet album. De har i alt udgivet ni studiealbum, senest "Need To Believe" fra 2009. Samtlige album har toppet den schweiziske hitliste, og bandet har i alt solgt to millioner eksemplarer, hvilket gør det til et af de mest populære schweiziske bands nogensinde.

Gotthard var inspireret af navne som Led Zeppelin, AC/DC, Whitesnake, Deep Purple, Bon Jovi, Van Halen og Aerosmith, og de har været opvarmning for både Deep Purple og Bon Jovi.

GAFFAs Christian Weigel anmeldte Gotthard på Sweden Rock Festival i 2008, hvor det blev til tre stjerner og følgende vurdering:

"Gotthard spillede først på festivalens sidste dag, og set i forhold til de efterfølgende bands præstationer må Gotthard betragtes som ren opvarmning. Nuvel, der er højdepunkter, blandt andet når de spiller deres showtopper "Lift U Up" samt de tunge og riff-prægede "Sister Moon" og "Anytime Anywhere". Her virker alt, og responsen er total. Glædeligt at de spillede "All We Are" som ekstranummer, som vi ellers blev snydt for i København tidligere på sæsonen. Men det er for ordinært, når man er i fint selskab. De spiller godt, og Steve Lee er en fin frontfigur, men nej, det bliver bare aldrig rigtigt stort."

Det er også på Sweden Rock, dog i 2010, at ovenstående billede er taget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA