x

Roskilde Festival vinder Den Danske Designpris

Roskilde Festival vinder Den Danske Designpris

"Den Danske Designpris tildeles virksomheder, der har skabt innovative produkter og løsninger af høj æstetisk og funktionel kvalitet, og som bidrager til at synliggøre værdien og stimulere brugen af design i dansk erhvervsliv."

Sådan forlyder grundlaget for tildelingen af Den Danske Designpris på Dansk Design Centers hjemmeside ddc.dk, en pris, som Roskilde Festival netop har modtaget. Festivalen modtager prisen for det digitale univers på sin officielle hjemmeside. Juryen udtaler følgende om roskilde-festival.dk:

"Roskilde Festivals online tilstedeværelse er et fremragende eksempel på dynamisk liv på nettet og på aktiv inddragelse af brugerne. Uden at det er gået ud over overskuelighed og brugervenlighed er det lykkedes at knytte en levende historik over festivalen sammen med forventningen til den kommende festivals oplevelser. Brugerne får ejerskab, uden at kontrollen over helhed og kontinuitet går tabt." Og de uddyber:

"roskilde-festival.dk er baseret på frivillig arbejdskraft, og det princip er med succes ført videre i det digitale univers. Udviklingen af nye funktionaliteter, features og senest applikationer til mobile platforme sker kontinuerligt, og også her er det prisværdigt, at udviklingen sker med den grundlæggende identitet og ånden i behold."

Administrerende direktør fra Dansk Design Center, Christian Scherfig, udtaler i en pressemeddelelse om dette års vindere:

"Det er Dansk Design Centers håb, at vinderne af Den Danske Designpris 2010/11 kan være forbilleder for resten af det danske erhvervsliv. Resultatet er forhåbentlig, at endnu flere danske virksomheder vil se potentialet i at investere i design og derved få glæde af de økonomiske gevinster, som ligger heri. Målrettet arbejde med design er én af vejene til en god forretning, og det er prisvinderne gode eksempler på."

Juryen der besluttede de elleve vindere bestod af juryformand Peter Bysted, adm. direktør Christian Stadil, designer Cecilie Manz, CCO Lars Sandahl Sørensen, designer Søren Rose Kjær og designer Thomas Harrit.

Du kan se præsentationen af roskilde-festival.dk, ligesom du kan se de ti andre vindere på ddc.dk. Der vil desuden være en udstilling, hvor samtlige vindere vil blive udstillet på Dansk Design Center fra den 8. oktober 2010 - 25. april 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA