x

Efterklang sætter gang i børne-projekt

Efterklang sætter gang i børne-projekt

Efterkids er navnet på Efterklangs seneste projekt, der blev sat i gang i weekenden. Projektet har til formål at skabe opmærksomhed for behovet af musikundervisning i offentlige skoler, ligesom det er et samarbejde med børn rundt i hele verden. Efterklang har således lagt en åben invitation ud til elever verden over, hvor de frit kan downloade noder og lydfiler på projektets hjemmeside www.efterkids.com.

Bandet skriver om projektet, at de håber initiativet vil resultere i flere økonomiske midler til området, idet man kan donere på projektets hjemmeside. Efterklang uddyder desuden i et nyhedsbrev baggrunden for at gøre netop dette:

"Ingen af os i Efterklang har nogensinde studeret musik på et højere niveau. Havde det ikke været for motiverende musiklærere i vores folkeskoler, var vi ikke, hvor vi er i dag. Men det er kun ét lille positivt resultat af musikundervisning i folkeskolerne. Flere studier har vist, at musikundervisning i skoler har en stor betydning for børn. Det skaber succes fagligt, socialt og generelt i livet."

Bandet henviser i den sammenhæng til Children's Music Workshop, der netop har uddybet gevinstnerne ved musikundervisningen.

Efterkids startede i februar 2010, hvor bandet samarbejdede med seks børn fra The Special Music School i New York, som man kan se på projektets hjemmeside. Bandet opførte de to numre "Full Moon" og "Natural Tune" fra deres seneste album samtidig med de seks elever. Bandet blev projiceret op på en skærm i New York, hvor de seks unge musikere spillede, mens Efterklang spillede i Danmark - hvilket er blevet klippet sammen til to sammenhængende videoer.

Siden samarbejdet i februar har bandet også spillet med seks børn fra Duisburg, ligesom bandet planlægger et arrangement i Polen med flere. Bandet opfordrer til, at man henter materialet på efterkids.com, hvor man kan downloade noder og mp3-filer til "Full Moon" og "Natural Tune" fra albummet "Magic Chairs" fra i år.

Efterklang tager i november på en mindre dansk turné, ligesom bandet i februar næste år skal spille med en række klassiske musikere til Cross-Linx Festivalen i Holland, hvor også The National og Owen Pallett vil spille.

Hvis du ønsker at støtte projektet, kan du gå ind på www.efterkids.com, hvor der er et direkte link til at donere. I første omgang vil penge gå til The Special Music School i New York.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA