x

My Chemical Romance afslører detaljer om ny udgivelse

My Chemical Romance afslører detaljer om ny udgivelse

Spin Magazine har offentliggjort en række detaljer om My Chemical Romances kommende album "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys", som efter sigende skulle trække referencer tilbage til bands som Def Leppard og Judas Priest.

Guitaristen Ray Toro udtaler at det lyriske univers på den nye plade kommer til at fokusere på temaer som fremmedgørelse og flugt imens teksterne også kommer til at indeholde outsider-figurer kaldet "Killjoys".

"Det overordnede tema i musikken er at finde en fornemmelse af frihed og at bruge kreativitet og kunst som et våben, i modsætning til at bekymre sig over resultatet"

Om det færdige resultat udtaler Toro iøvrigt:

"Nogen vil nok opfatte det som en afslutning, men det er jo det sjove ved at være i et band: at være velsignet med muligheden for at udforske musikken og prøve forskellige ting."

Bandet offentliggør nu en kort beskrivelse af fire numre fra det kommende album:

"Party Poison"

Dette er et nummer fra en af bandets tidligere sessions. "Party Poison" er nok den mest lige ud ad landevejen punksang på pladen. Der er endda en lille hyldest i nummeret til MC5s punk-klassiker "Kick Out the Jams" fra 1969.

"Det var toppen af kransekagen af den nedbarberede stil vi gik efter" udtaler Toro.

"Planetary (GO!)"

Nummeret er et punk-funk-nummer som lyder lidt som Franz Ferdinand i en voldsom udgave. Hen over blippende electro-lyde og skærrende guitarer leverer Way (forsanger Gerard Way red.) en rå vokal med fraser som: "Fame is now injectable!" og "We just get up and go!".  Bandet har efter sigende på dette nummer været meget inspireret af Rolling Stones.

"S/C/A/R/E/C/R/O/W"

 Dette nummer er meget inspireret af Beatles-sangen "Lucy in the Sky With Diamonds." Nummeret handler om at falde for en piges "lip-gloss smil" og er en af de sange på pladen som viser bandet fra en pænere side, udtaler Toro.

"Vampire Money"

Titlen "Vampire Money" er en reference til bandets afslag på at lave en sang til Twilight-filmserien. Dette nummer er alligevel hvad de ville have skrevet, hvis de skulle have været medvirkende på soundtracket.

Albummet "Danger Days: The true Lives of the Fabulous Killjoys" udkommer den 22. november i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA