x

Goodiepal deler penge ud

Goodiepal deler penge ud

Den elektroniske musiker og underviser Goodiepal (billedet), som også går under navnet Parl Kristian Bjørn Vester vil om få dage udgive en vinylplade, som foruden hele 13 timers musik også vil inkludere en femhundredekroneseddel som er lige til at putte i lommen.

I et interview fra Geiger.dk forklarer Goodiepal om den nye udgivelse som kommer til at bære titlen "Gæoudji Sygnok - Mort Aux Vaches Extra Ekstra - Route 66 Eksperimentet" (men som af kunstneren selv også bare betegnes som 'Den Danske Folkegave').

"Dét at give penge væk er jo noget, alle snakker om, men det bliver altid bare ved snakken. Nu bliver det gjort. Som en gave til det danske folk. Der er ingen, ud over mig selv, der mister noget økonomisk på det, og alle kan købe udgivelsen. Folk kan ligefrem tjene penge på at købe 'den nye med Goodiepal'. Og så er det også en måde at holde mig selv i gang på. Nu har jeg lånt pengene, og så bliver jeg nødt til at få en masse fra hånden i det næste stykke tid for at kunne betale lånet tilbage. Det var næsten blevet for mageligt med alle de fine skoler og universiteter. Nu er jeg tilbage på gaden!" .

Udgivelsen bliver mulig at 'købe' til almindelig albumpris og bliver derfor mere end bare gratis - som Goodiepal selv beskriver det:

"Det er jo en ren win-win situation. Alle får noget ud af det her. Jeg får en grund til at forsætte med at gøre det, jeg gør - og de, der køber udgivelsen, kan tjene penge på den."

Udgivelsen omfatter ialt 550.000 kroner som delvist kommer fra den opgraderede musiksupercomputer, Eventide H8000 FW, som Goodiepal og musikergrupperingen SygNok tidligere på året solgte til en belgisk programmør for 250.000 kroner.

"Resten af pengene er lånt fra den ukrainske mafia" forklarer Goodiepal.

Goodiepals 'Danske Folkegave' udkommer i et begrænset oplag på det tyske label Dekorder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA