x

Chick Corea giver koncert i Århus

Chick Corea giver koncert i Århus

Søndag den 24. oktober giver den legendariske jazz-pianist Chick Corea sin eneste koncert på dansk jord i år. Koncerten spilles i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus, og Chick Corea vil eftersigende spille et bredt repertoire bestående af jazz, klassisk og egne kompositioner.

69-årige Chick Corea er en af de største nulevende jazzpianister, hvor den røde tråd i hans spil er virtuositet, teknik og en stærk melodilinje. Gennem sin karriere har Chick Corea spillet snart sagt alle genrer fra bebop til cool jazz og fra fusion til klassisk.

Chick Corea har været den melodiske rygrad i mange vidt forskellige soloprojekter, orkestre og andre jazzkonstellationer siden midten af 1960'erne og frem til i dag. I 1968 afløste Chick Corea Herbie Hancock hos Miles Davis, og han medvirkede blandt andet på nogle af Miles Davis' store albums "Filles de Kilimanjaro", "Bitches Brew" og "Live Evil". I årene herefter tog Chick Corea en afstikker ind i den rockede del af den elektriske fusionsjazz med bandet Return to Forever.

I 1980'erne lagde Chick Corea atter stilen om, og sideløbende med, at han fortsatte med at udvikle den elektriske jazz – blandt andet i sit Electric Band – satte han fokus på det akustiske og på samme tid stærkt melodiske musikalske udtryk i samarbejde med eksempelvis Herbie Hancock og Michael Brecker. I de seneste år har Chick Corea fortsat arbejdet med sine cross-over projekter, der musikalsk set har ført ham fra Wolfgang Amadeus Mozart og Bobby McFerrin til Thelonious Monk og Béla Bartók.

Sidst pianisten gæstede Danmark var i juli sidste år, hvor han fik fem stjerner for sin optræden på Det Kongelige Teater af GAFFAs anmelder Ivan Rod. Han skrev blandt andet:

"Han (Corea red.) efterlod ingen i tvivl om, at han kunne sin (og vores) jazzhistorie og om, at han teknisk stadig var på toppen – trods sine 68 år (nu 69 år red.). Hans klaverspil var gnistrende intelligent, yderst kompleks og samtidig legende let. Imponerende, ganske enkelt."

Om Chick Corea kan gentage bedriften kan du høre i Musikhuset Aarhus søndag den 24. oktober, hvor pianisten giver endnu en solokoncert. Billetsalget er allerede i gang, og de kan blandt andet købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA