x

Wundergrund Musikfestival er klar med musikken

Wundergrund Musikfestival er klar med musikken

Fra onsdag den 27. oktober til søndag den 7. november afvikler Wundergrund Musikfestival deres festivalprogram for 2010. Det er femte år i træk festivalen præsenterer musikfestivalen, der i år spænder fra dubstep, freejazz, art-rock, knapkunst, sfærisk dub og meget mere.

Festivalen byder i alt på over 30 koncerter, der foregår i kirker, kunsthaller, barer, gallerier og koncerthuse i København. Festivalen har denne gang allieret sig med det britiske magasin The Wire, der bidrager som mediepartner, med dj's og kuratorer.  Magasinet står desuden bag en Hyperdub-aften på Copenhagen Jazzhouse med Kode9 (billedet) og King Midas Sound.

The Wire omtaler følgende om baggrunden i en pressemeddelelse:

"Vores opgave er at undersøge den musik, der gør opmærksom på sig selv på en måde, som er umulig at overse. Musik, der ikke bare kan tilsidesættes som ren baggrundsmusik, musik, der insisterer på at gøre en forskel. De seneste år har vi haft fokus på felter, der ligger uden for musikken selv, for herigennem at finde nye indgangsvinkler til at forstå lyd og musik på."

Kode9 aka Steve Goodman er et prominent dubstep-navn på den elektroniske scene i London, hvor han står bag pladeselskabet Hyperdub, der ud over at udgive sin egen musik, har præsenteret plader med Burial, Darkstar, The Bug, King Midas Sound og mange flere. Sidstnævnte optræder også på aftenen den 6. november, der blandt andet består af Kevin Martin (The Bug), samt London-Trinidad poet og musiker Robin Robinson og den japanske designer og sanger Kiki Hitomi.

Festivalen byder også på navne som Mouritz/Hørslev Projektet, Kira Skov & The Ghost Riders med Peter Peter og det bulgarske kor GLAS, digter og forfatter Josefine Klougart der møder Steffen Brandt og mange flere, som du kan læse mere om. Wundergrund Musikfestival har desuden lavet et magasin, hvor man kan om de optrædende kunstnere med mere.

Det er som sagt fra den 27. oktober til den 7. november at Wundergrund Musikfestival løber af stablen, og du kan se yderligere info om billetsalg på www.wundergrund.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA