Nyhed

Verdenspremiere på Autechre-film

De to lyd-manipulatoriske grupper Autechre og The Hafler Trio afholder verdenspremiere på ny dvd-udgivelse i Århus

Autechre (billedet) og The Hafler Trio er bag en ny dvd-udgivelse, der hedder "ah3eo / ha3oe", som har verdenspremiere i Rytmisk Sal på Musikhuset Aarhus på mandag, den 25. oktober.

"ah3eo / ha3oe" er Autechre og Hafler Trios tredje udgivelse sammen. De to foregående har udmøntet sig i to dobbelt cd'er, mens "ah3eo / ha3oe" består af video og et lydspor i 5.1 DTS surround format, som altså vil blive opført i Musikhuset, mens Andrew McKenzie fra The Hafler Trio vil være til stede for at præsentere fremvisningen.

Autechre, der bestårt af duoen Rob Brown og Sean Booth, har siden 1990'erne været et af de største navne på den elektroniske musikscene, hvor duoen sammen med kunstnere som Aphex Twin har medvirket til at udvide populærmusikkens rammer via deres elektroniske universer. Duoen har alene i 2010 udgivet to albums "Oversteps" i marts og "Move Of Ten" i august. Begge plader modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Jesper Buhl, hvor nogle af roserne til de to albums var "den sande skønhed" og "inspirerende".


Den anden kunstner bag dvd-udgivelsen, er Andrew McKenzie. Han er hovedmanden i The Hafler Trio og siden 1982, har han arbejdet med lydkunst og andre soniske eksperimenter i en personlig stil, der ifølge en pressemeddelelse skal være en "film for ørerne". Andrew McKenzie er den eneste gennemgående figur i The Hafler Trio, mens dennes projekter ofte inkluderer bidrag fra gæstemusikere. Nogle af de omtalte samarbejder inkluderer kunstnere som Björk, Jónsi (Sigur Rós) og mange flere.

Se hvad de to kunstnere i fællesskab har kunne smede sammen, når "ah3eo / ha3oe", mandag den 25. oktober, bliver vist i Rytmisk Sal i Musikhuset, hvor entréen er gratis. Du kan læse mere om forevisningen på følgende hjemmeside.

ANNONCE