x

NME klar med The Cool List

NME klar med The Cool List

Musikbladet NME er kendt for at være på forkant og hype bands og musikere lang tid før andre overhovedet har hørt om dem. Det betyder, at de nogle gange er lige tidligt ude med roserne, og andre gange er de de første bag bands, der bliver kæmpestore. Nogle af disse navne samles på den årlige Cool List, der tager pulsen på de navne, der har gjort en forskel i det igangværende år.

Tidligere ettere på listen inkluderer Beth Ditto fra Gossip, Alice Glass fra Crystal Castles og Alex Turner fra Arctic Monkeys, og de får i år følgeskab af Laura Marling, der er aktuel med sit andet album "I Speak Because I Can".

Marling blev herhjemme i 2009 spottet af Århus Festuge, der satte hende på deres 2012-program, hvor hun optrådte sammen med navne som Gemma Hayes og The xx. Her havde hun allerede fået en Mercury Prize-nominering for sit debutalbum, og siden da har også fået endnu en for album nummer to.

Hun ligger øverst på en liste, hvor man finder overraskelser (Willow Smith, Gerard Way, Cher Lloyd), gamle kendinge (Paul Weller, Carl Barat, James Murphy, Nicky Wire), mainstream-navne (Kanye West, Lady Gaga) og hipsters (Glasser, Zola Jesus) i skøn forening.

Se hele The Cool List 2010 hos NME.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA