x

Red Hot Chili Peppers planlægger festivaljobs for sommeren 2011

Red Hot Chili Peppers planlægger festivaljobs for sommeren 2011

Indtil videre er der ikke blevet nævnt nogen konkrete navne, men i et interview fra MusicRadar.com udtaler trommeslageren Chad Smith (til højre på billedet), at Red Hot Chili Peppers allerede har festivalkoncerter i kalenderen for sommeren 2011.

Skulle de have Roskilde Festivalen i kikkerten, vil det denne gang blive med bandets nye guitarist Josh Klinghoffer, efter John Frusciante (nummer to fra højre på billedet) forlod bandet sidste år.

Da Red Hot Chili Peppers sidst spillede på Roskilde Festival i 2007 var det dog ikke ligefrem begejstrede anmeldere og fans, der efterfølgende rapporterede om hændelsen. Her er det GAFFAs anmelder Morten Thornvig Johnsen der langer øretæver ud efter koncerten som fik én stjerne:

"Jeg er ellers en af de få, der trofast har holdt fast i og forsvaret bandet siden "Mother's Milk" fra 1989, men nu gider jeg sgu ikke længere. Hvis man ikke kan levere live, så skal man blive hjemme! Og det skulle RHCP i høj grad have gjort. Publikum følte sig virkelig snydt og stod blot tilbage med følelsen af, at vi mindst lige så godt kunne være blevet hjemme i vores regnvåde soveposer.Hellere det end at stå der og se på fire halvgamle mænd sjofle sig gennem en himmelråbende ringe koncert. Og jo flere ord jeg fylder på denne anmeldelse, eller advarsel om man vil, jo mere bliver jeg overbevist om, at de hæderkronede chilipebre ikke kun leverede den dårligste koncert på dette års festival, men også den kummerligste omgang kattejammer, jeg nogensinde har oplevet på Roskilde."

(Læs hele anmeldelsen her)

Red Hot Chili Peppers er i øjeblikket i studiet for at indspille deres tiende album. Albummet som tidligere var ventet at udkomme i år er nu efter sigende nået halvvejs. Om arbejdet med det nye album udtaler Smith:

"Det går godt. Rigtig godt. Vi droppede et par sange, så vi er nok halvvejs nu. Jeg tror vi har indspillet 20 sange allerede og der er stadig et par stykker at lave endnu. Så skærer vi dem ned for at lave den bedste plade. Vi skærer altid en masse sange væk for at se hvilke der dur og hvilke der ikke gør. Det er bare den måde vi bedst kan lide at arbejde på. Men den nye plade bliver ikke et dobbelt-album som 'Stadium Arcadium', så meget kan jeg sige."

Albummet ventes denne gang at udkomme til foråret 2011.

"Jeg gætter bare, men jeg vil tro, at vi vil prøve at udgive albummet til marts," udtaler Smith.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA