x

Allan Olsen klar med første nyt i fire år

Allan Olsen klar med første nyt i fire år

Billede: Steffen T. Nielsen

Den skarptpennede nordjyske, nu Århus-eksilerede troubadour Allan Olsen er 20. september klar med opfølgeren til sit seneste studiealbum, "Onomatopoietikon" fra 2000. Denne gang er folks tungebånd, staveevner og almene viden eller mangel på samme ikke truet i samme grad, når titlen skal på banen – albummet hedder simpelthen "Gæst".

Måske fordi albummet er optaget i tæt samarbejde med Olsens mangeårige samarbejdspartner, keyboardspilleren og programmøren Gæst Vincent, ifølge pladeselskabet i øvrigt "indspillet vagabonderende, i venners køkkener, århusianske baghuse og på en enkelt tagterrasse". Det fantasifulde artwork er lavet af den århusianske pap-kunstner Papfar alias Søren Behncke.

I øvrigt skulle albummet både byde på de vanlige Olsenske skævheder i tekst og musik, og også en slags kærlighedssange, der ligefrem beskrives som gribende. Unægtelig noget af en nyskabelse hos Olsen.

Blandt de nye sangtitler er "I Statsministerens Undergrund", "En Der Er Grim", "Før Bay City Rollers Kom Frem", "Hvorfor Så Trist Som I Bombay" m.fl.

Olsen turnerer store dele af efteråret, først solo, siden med band. Se datoer på http://www.allanolsen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA