x

Lene Siel føler sig snydt

Lene Siel føler sig snydt

Lene Siel udgiver i dag bogen "Spejlvendt", der er en selvbiografisk bog, hvor sangerinden beretter om sit brud med management og pladeselskab, der ifølge kunstneren selv har taget en for stor bid af pladesalgsindtægterne.

Lene Siel er med i en relativt lille klub, som kan bryste sig af at have solgt over en million plader i Danmark. De fleste musikere ville efter sådan et salg kunne bryste sig af en indtjening på millioner, men sådan er realiteten ikke for sangerinden.

I "Spejlvendt" fremgår det, at Lene Siel i mange år har ladet sig nøje med en elendig pladekontrakt, som ikke har givet hende den fortjeneste, hun burde have haft.

"Selv om jeg godt vidste, at jeg selv havde ansvaret for mine kontrakter og skulle have ladet en advokat tage sig af dem, følte jeg mig alligevel udnyttet", fortæller Lene Siel.

Lene Siel har først og fremmest følt sig udnyttet af sin manager gennem mange år. Det var først i 2007 i forbindelse med cd'en "Great Moments", at hun erkendte, at hun ikke fik en stor nok bid af kagen. Hun fortæller desuden i bogen:

"Det undrede mig, at jeg skulle sælge 48.000 plader, før jeg ville tjene den første krone", og hun uddyber:

"Jeg er trods alt også én af de bedst sælgende kunstnere herhjemme, men jeg kom aldrig i nærheden af millionerne, fordi mine aftaler var så dårlige."

Lene Siel har siden brudt med både manager og pladeselskab. Ifølge sangerinden selv har bruddet ikke været særlig behageligt, og pladeselskabet har stadig en række rettigheder til sangerindens materiale.

Lene Siel var senest aktuel med julealbummet "Himlen I Min Favn" fra 2009, som udkom på sangerindens nye pladeselskab Universal Music.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA