Peter H. Olesen udgiver to nye bøger

Peter H. Olesen udgiver to nye bøger

Peter H. Olesen er kendt som sanger og tekstforfatter i hedengangne Olesen-Olesen og snart albumdebuterende De Efterladte, og derudover har han skrevet en stribe bøger, både  digtsamlinger og den lille roman "Korrekturlæseren".

I dag udgiver Olesen så to nye bøger: "Hun forstår ikke digte siger hun og slet ikke digterne", en digtsamling med fortrinsvis små, korte digte, og "Du lever og har det godt og bor et sted på Sjælland", som er et langdigt, altså ét langt, sammenhængende digt. Sidstnævnte indeholder blandt andet følgende guldkorn: "Du mister ind imellem din humoristiske sans, det er ikke noget stort tab."

De to bøger er hver på 36 sider, og om de to bøger fortæller Peter H. Olesen i en pressemeddelelse:

"Det er altså nogle tynde, men bestemt ikke smalle udgivelser. Begge bøger arbejder med en vis form for mundtlighed, der er en stemme eller flere som taler. Mange af digtene er henvendelser, replikker, monologer og kan derfor med fordel læses op. Læseren kan læse op for sig selv eller for sine nærmeste. Selv følger jeg udgivelserne op med oplæsninger i oktober og november."

Bøgerne udkommer for egen regning, og om dette fortæller Olesen videre:

"Hvorfor udgive bøgerne som privattryk? Det er ikke fordi digtene er blevet afvist af forlagene. Det er ikke et avantgardistisk statement eller stunt. Det er ikke for at spille undergrund. Men fordi det er lettest. Fordi det er muligt."

Olesen-Olesen debuterede som sanger og tekstforfatter i 1981 i Sort-Hvide Landskaber, som senere udviklede sig til Greene, der udgav tre engelsksprogede album i perioden 1992-1996. I begge grupper arbejdede Olesen blandt andet tæt sammen med sin bror, guitaristen og komponisten Henrik Olesen, og efter Greene fortsatte de to i duoen Olesen-Olesen, der udgav syv dansksprogede album i perioden 1997-2007. Herefter stoppede brødrene det mangeårige samarbejde, og Peter H. Olesen dannede duoen De Efterladte med guitaristen og komponisten Michael Lund (i baggrunden på billedet). De to udgiver deres debutalbum næste år.

Peter H. Olesen er desuden ved at færdiggøre sin anden roman.

Bøgerne kan købes direkte hos Peter H. Olesen og i små, udvalgte butikker.

Hver bog koster 65 kr., men købes de samlet, koster de kun 100 kr. Hertil kommer 20 kr. i porto og forsendelse. Yderligere information vedr. bestilling: Skriv til peterholesen@melodika.dk

Peter H. Olesen kan opleves læse op fra de to nye bøger følgende steder:

30/10 kl. 14: Helligåndshuset, Næstved Museum, Næstved
03/11 kl. 17:   Vangsgaards Antikvariat, København K
05/11 kl. 19:   Løves Bog- og Vincafé, Århus
06/11 kl. 13:   MEGALitt, Hovedbiblioteket, Århus
11/11 kl. 20: Poetry for Charity, Café Zusammen, Frederiksberg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA