x

Loretta Lynn hyldes på nyt album

Loretta Lynn hyldes på nyt album

The White Stripes, Kid Rock og Paramore er blandt de navne, der er gået sammen med en masse countrystjerner for at hylde Loretta Lynn på albummet "Coal Miner's Daughter: A Tribute To Loretta Lynn", der udsendes til november.

Loretta Lynn startede sin karriere med at optræde i talentshows, hvilket førte til en pladekontrakt i 1960, og en status som en af 60'ernes største kvindelige countrystjerner. Successen fortsatte ind i 70'erne, hvor hun skrev sin signatursang "Coal Miner's Daughter", der ikke bare toppede den amerikanske singlehitliste, men også blev titlen på filmen fra 1980 om hendes liv.

I 80'erne og 90'erne blev der længere og længere mellem både hits og udgivelser, men i 2004 fik hun et comeback via albummet "Van Lear Rose", som Lynn indspillede sammen med Jack White. Albummet vandt to Grammy-statuetter og lå højt placeret mange magasiners lister over årets bedste udgivelser.

Den nu 76-årige sanger og sangskriver arbejder fortsat på efterfølger til "Van Lear Rose", men noget kunne tyde på at en række andre kunstnere når at blive aktuelle med hendes musik, inden hendes nye album ser dagens lys.

Der er nemlig netop blevet offentliggjort en trackliste til en hyldestplade til countrylegenden, som tidligere i år modtog en Lifetime Achievement Award til Grammy-showet. På albummet "Coal Miner's Daughter: A Tribute To Loretta Lynn" hylder samarbejdspartneren Jack White samt Lucinda Williams, Faith Hill, Steve Earle og Kid Rock alle Lynn, der også selv medvirker på en version af "Coal Miner's Daughter" indspillet sammen med Miranda Lambert og Sheryl Crow.

"Coal Miner's Daughter: A Tribute To Loretta Lynn" udsendes 8. november og indeholder følgende sange:

Gretchen Wilson - 'Don't Come Home A Drinkin' (With Lovin' On Your Mind)'
Lee Ann Womack - 'I'm A Honky Tonk Girl'
The White Stripes - 'Rated X'
Carrie Underwood - 'You're Lookin' At Country'
Alan Jackson and Martina McBride - 'Louisiana Woman, Mississippi Man'
Paramore - 'You Ain't Woman Enough (To Take My Man)'
Faith Hill - 'Love Is The Foundation'
Steve Earle and Allison Moorer - 'After The Fire Is Gone'
Reba featuring The Time Jumpers - 'If You're Not Gone Too Long'
Kid Rock - 'I Know How'
Lucinda Williams - 'Somebody Somewhere (Don't Know What He's Missin' Tonight)'
Featuring Loretta Lynn, Sheryl Crow and Miranda Lambert - 'Coal Miner's Daughter'


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA