x

Daniel Lanois i ny trio

Daniel Lanois i ny trio

I juni var den legendariske producer og musiker Daniel Lanois (billedet) ude for en motorcykelulykke, der satte en del projekter i bero for en stund. Blandt disse var trioen Black Dub, som nu albumdebuterer den 8. november.

Gruppen består, foruden Daniel Lanois, af trommeslageren Brian Blade og den unge sangerinde Trixie Whitley, der er datter af sangeren Chris Whitley. Trioen begår sig i en blanding af klassisk rockmusik og jamaicansk dub.

Et af de dogmer Black Dub har arbejdet ud fra, er, at de ikke har villet være fastlåst af noder eller bestemte tekniske tanker. Numrene er flydende og ofte indspillet live i ét forsøg. Det har blandt andet resulteret i en del YouTube-klip, hvor man kan se bandets fremgangsmåde.

"Det er tydeligt, at mennesker stadig har appetit efter noget ærligt og autentisk med rigtige musikere, som spiller live. I denne triste dage for præfabrikeret musik længes folk efter at opleve noget besjælet og behjertet. Noget meningsfuldt. Hvor simpelt det end lyder, så er rigtig musik en sjælden vare i dag", siger Daniel Lanois i en pressemeddelelse som baggrund for projektet.

Daniel Lanois har som producer arbejdet med nogle af de allerstørste navne, der blandt andet tæller U2, Bob Dylan, Brian Eno og Peter Gabriel. Desuden sad han bag knapperne på legendariske Neil Youngs seneste album, "Le Noise" fra i år. Han har også en række solo-udgivelser bag sig, blandt andet "Here Is What Is" fra 2008, som fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Finn P. Madsen.

Om Black Dub kan videreføre roserne, må vi se den 8. november, hvor Black Dubs selvbetitlede debut udkommer.

Se tracklisten her:

Love Lives
I Believe in You
Ring the Alarm
Last Time
Surely
Nomad
Slow Baby
Silverado
Canaan
Sing
Sirens

Se et klip med nummeret "I Believe In You" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA