x

Spil Dansk Dagen i gang med massivt program

Spil Dansk Dagen i gang med massivt program

I dag, torsdag den 28. oktober, bliver der afholdt i omegnen af 1000 arrangementer i anledning af den tilbagevendende Spil Dansk Dag. I hele landet er der musikalske tilbud, som strækker sig fra almindelige koncerter på landets spillesteder og caféer, til mere atypiske indslag.

Hovedarrangørerne KODA forventer at op mod 100.000 danskere vil synge med på den landsdækkende fællessang på DR, der afvikles på kunstmuseet ARoS i Århus og sendes på radiokanalerne P2 og P4 fra kl. 11.03 til 11.30. Her synger Ida Corr for fællessangen, som akkompagneres af Ronnie Olesens Orkester.

Blandt de mange tilbud kan blandt andet nævnes, at man på Fyn vil have lejlighed for at høre Karen Mukupa (billedet) og Peter A.G. sammen på Franck A i Odense. Derudover spiller Al Agami & Makadem på Tobaksgaarden i Assens, og Cæcilie Norby på Foderstoffen i Rudme uden for Ringe.

I Jylland vil man blandt andet kunne møde Michael Falch i Aars, Kira & The Ghost Riders på Fermaten i Herning. Derudover spiller Anne Linnet i Herning Kirke, og tager man til Århus, vil man have mulighed for at opleve The Malpractice og Among Relatives på Musikcaféen eller Wrench sammen med Puppet Arms og Malrun på Studenterhus Aarhus.

De mange tilbud på Sjælland tæller blandt andet en koncert på Huset I Magstræde med MC Einar og trioen Kuntakt. Peter Abrahamsen og Bell Pepper Boys spiller på Planetariet, mens Tobias Trier spiller i Køge, Isam B fortæller og synger i Greve, Fallulah besøger Grundtvigs Højskole Frederiksborg i Hillerød. Hørende til de mere atypiske tilbud, vil man kunne møde trioen Akiri, der vil starte en koncert i Nørrebro Aktivitetscenter kl. 14:00 og fortsætte gennem København med deres Nintendo-pop fra et bilbatteri i en barnevogn.

Der vil også være et samling digtere samlet, blandt andet Søren Ulrik Thomsen, T.S. Høeg, der sammen med Kresten Osgood og en række studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium spiller improvisationer på Metronomen i København. Desuden vil man kunne deltage i en debat i Rundetårn, hvor en række prominente navne vil diskutere under temaet "Genre-Clash".

Desuden vil man også rundt i de danske supermarkeder kunne høre live-musik med en lang række sangere og sangskrivere, noget du kan se mere om. Alt i alt en lang række tilbud der strækker sig til over de 1000 arrangementer. Du kan læse meget mere om konceptet bag Spil Dansk Dagen, og yderligere informationer om alle de omtalte koncerter på SpilDansk.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA