x

Dezigner Soundz lukker

Dezigner Soundz lukker

Billede fra dezignersoundz.dk

Pladebutikken Dezigner Soundz i Borggade i Århus lukker ved udgangen af indeværende år. Butikken har speciale i de "elektroniske" musikgenrer – hip-hop, house, trance osv. og den blev åbnet af René Kirkegaard i 1996.
– Det har været en svær beslutning at træffe efter lidt over 7 år med utrolig mange gode og sjove oplevelser, hedder det i en pressemeddelse udsendt til middag i dag.

Et tab
Som enhver fra det elektroniske musikmiljø i Århus ved, er adressen Borggade 9 langt mere end blot en pladebutik. For byens dj's og udøvende musikere har det været et naturligt samlingssted og kontaktflade.

Før Dezigner Soundz åbnede i 1996 holdt Street Dance Records (og endnu før det butikken Musik Mekka) til på Borggade 9. Adressen har været hjemsted for en pladebutik i næsten 40 år.

Stifter og ejer af Dezigner Soundz, Rene Kirkegaard mener at lukningen er udtryk for en større udvikling:

– Tiden er løbet fra den her type forretning. Folk køber deres plader andre steder, eller downloader musikken fra Nettet, så smørret forsvinder simpelthen fra brødet. Jeg har taget beslutningen, mens jeg stadig har det fint, fortæller han til GAFFA.dk
– Jeg har altid holdt fast i at man skal stoppe i stedet for at tude og brokke sig.

Hvad René Kirkegaard skal beskæftige sig med i 2005, står fortsat åbent. Hans sidebeskæftigelse som dj er velkendt i Århus, men han er oprindelig uddannet tømrer og bygningstekniker.
– Det bliver forhåbentlig noget med musik. Paul (Bones, red), som står i butikken vil ud og lave noget med lydteknik og Thorbjørn (Schwartz, red) har travlt med at være DJ Static – der er en ny plade på vej med ham og Nat Ill, fortæller Kirkegaard med vanlig entusiasme.

Dezigner Soundz' ophørsudsalg begynder den 1. oktober. Udsalget kommer til at foregå på hollandsk manér med graduelt faldende priser, frem til lukningen som er sat til allersenest 1/1 2005


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA