x

TDC og YouSee Play runder 250 millioner downloads

TDC og YouSee Play runder 250 millioner downloads

Over 250 millioner gange har brugere downloadet et musiknummer på musiktjenesten TDC og YouSee Play. Det fremgår af en pressemeddelelse fra YouSee.

YouSee skriver, at det blev en nordjysk fan af musikeren Chris De Burgh, der i onsdags satte milepælen. Kort efter kl. 13:00 downloadede han "A Woman's Heart", som via en server i København blev sendt til Aalborg-området, og dermed var download nummer 250.000.000 fra TDC og YouSee Play en realitet.

Hvis man laver lidt hovedregning, så betyder det, at hver eneste dansker i gennemsnit har downloadet eller streamet omkring 45 musiknumre fra Play-tjenesten siden lanceringen for godt to et halvt år siden, den 1. april 2008.

Desuden blev der sat en tilsvarende milepæl på det britiske musikmarked for få uger siden, da salget af digital musik, ifølge British Recorded Music, passerede i alt 500 millioner musiknumre siden 2004. Det svarer til, at hver brite har downloadet i gennemsnit otte musiknumre på lidt over seks år.

TDC og YouSee Play er inkluderet i bredbåndsabonnementer hos TDC og YouSee samt i de fleste mobilabonnementer hos TDC, og den giver fri adgang til at downloade eller streame omkring ni millioner musiknumre. Play er løbende vokset med omkring ti procent om måneden siden lanceringen.

Lige nu topper Søren Huss (billedet) med "Troen & Ingen", The Rumour Said Fire med "The Arrogant", Volbeat med "Beyond Hell/Above Heaven" og De Eneste To med "De Eneste To" album Top 40-listen over de mest downloadede albums på TDC og YouSee Play, og du kan se hele listen på TDC Play.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA