x

Raveonettes sagde nej tak til Sort Sol

Raveonettes sagde nej tak til Sort Sol

I sidste måned offentliggjorde Sort Sol, at de vil gendanne sig selv til en turné næste forår. Steen Jørgensen, Lars Top-Galia og Tomas Ortved var tilbage i rollerne som henholdsvis sanger, guitarist og trommeslager, mens bassist Knud Odde og guitarist Peter Peter havde takket nej til at deltage i genforeningen. Derfor oplyste Sort Sol og deres booker PDH, at Oddes og Peter Peters roller ville blive udfyldt af to eller tre andre musikere.

Hvem disse musikere ville være, begyndte folk straks at gætte på, og flere foreslog The Raveonettes, idet Sune Wagner tidligere har spillet med Sort Sol. Og faktisk stod Sune Wagner og Sharin Foo også listet som musikere på Sort Sols Facebook-side et ganske kort øjeblik, inden de blev slettet igen.

Nu fortæller Sune Wagner så på The Raveonettes' Facebook-side, at han og Sharin Foo ganske rigtigt var blevet tilbudt at spille med Sort Sol, men at de måtte sige nej tak, da koncerterne ville falde sammen med udgivelsen af The Raveonettes' næste album.

Sune Wagner skriver:

"Mange mennesker har undret sig over, om jeg ville spille guitar med det legendariske band Sort Sol på deres reunion-tour eller ej. Sharin og jeg blev spurgt, om vi ville spille med bandet, Sharin skulle spille bas, og jeg skulle spille guitar. Vi var dog nødt til, med al respekt, at takke nej til tilbuddet, fordi vi har et nyt Raveonettes-album ude til marts, og vi vil ikke risikere noget som helst, der kunne komme i vejen for The Raveonettes."

Dermed ligger det altså fast, at The Raveonettes ikke skal spille med Sort Sol, men der gættes stadig på livet løs om, hvem de øvrige musikere kan være. Et par bud herfra kan være den gamle Gasolin'-bassist Wili Jönsson og den meget aktive guitarist Rune Kjeldsen (Naja Rosa, Niels Skousen med flere), der også begge tidligere har spillet med Sort Sol, men det er som sagt kun gætterier.

The Raveonettes kan i øvrigt opleves live i Danmark til december, hvor de spiller som duo følgende steder:

06. december: Posten, Odense
07. december: Gimle, Roskilde
08. december: Bremen, København
09. december: Bremen, København
10. december: Tobakken, Esbjerg
11. december: Voxhall, Århus

Billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA