x

Rockmuseum på vej i Roskilde

Rockmuseum på vej i Roskilde

Roskilde Kommune har netop modtaget 1 mio. kr. af Egmont Fonden og 250.000 kr. af Foreningen Roskilde Festival i støtte til udviklingen af Danmarks Rockmuseum. Projektet, der endnu kun er på udviklingsstadiet, er således kommet et væsentligt skridt nærmere en realisering. Der er dog endnu ingen forlydender om, hvornår museet forventes at kunne åbne, men det kommer i alle tilfælde til at ligge i Roskilde.

Visionen er, at Danmarks Rockmuseum bliver et rummeligt hus med udstillingsfaciliteter, biograf, koncertsal, lydstudie, interaktive produktionsrum, bibliotek, arkiv samt undervisnings- og forskningsfaciliteter.

Én af de mere konkrete ideer går på nogle virtuelle guider i ”Rockens rødder”. Tanken er, at publikum guides igennem rockmusikkens historie fra 1955 og frem til i dag. Publikum bevæger sig rundt med høretelefoner på og bliver guidet af centrale personligheder fra den danske pop- og rockscene. Det kunne ifølge bagmændene f.eks. være Steffen Brandt (billedet), Alex Nyborg Madsen, Peter Belli, Marie Frank, Kim Larsen eller Pernille Rosendahl, som man hører fortælle sin personlige historie i sin høretelefon

Alt i alt et glimrende tiltag for den danske musikkultur.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA