x

Damon Albarn indspiller med Flea

Damon Albarn indspiller med Flea

Blur-forsanger og Gorillaz-bagmand, Damon Albarn, er i gang med at færdiggøre et album indspillet i samarbejde med Red Hot Chili Peppers-bassist Michael "Flea" Balzary. Sådan fremgår det i et interview med det amerikanske magasin Spin. Desuden samarbejder han også med den nigerianske trommeslager og komponist Tony Allen, der arbejdede sammen med ham på sideprojektet The Good, The Bad & The Queen.

Gorillaz-stjernen, der spillede på årets Roskilde Festival, fortalte endvidere, at albummet er 75 % færdigt, og at det vil være centreret omkring Tony Allen.

"Denne gang er det ham, mig og Flea fra Chili Peppers, samt nogle af mine yndlingsmusikere fra Afrika, der vil være involveret," fortæller Albarn og fortsætter:

"Flea er naturligvis et anagram for Fela, og Flea er så meget inde i den type musik - så det det har været så fedt". Med hentydning til den nu afdøde, nigerianske multi-instrumentalist Fela Ransome Kuti, som Tony Allen spillede med i mange år.

Desuden nævnte Albarn, at han arbejder på et nyt album med Gorillaz, ligesom han håber at lave en opfølger til The Good, The Bad & The Queens selvbetitlede debutalbum fra 2007.

Blur-forsangeren har tidligere beskæftiget sig med afrikansk-inspireret musik på solopladen "Mali Music" fra 2002 og i mindre grad på den omtalte "The Good, The Bad & The Queen"-plade, men om hvor vidtrækkende det bliver på trioens samarbejde, må vi høre, når albummet en gang ser dagens lys. Der er endnu ingen meldinger om en udgivelsesdato.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA