x

Laid Back udgiver ny, gammel sang

Laid Back udgiver ny, gammel sang

Det er ved at være længe siden, man har hørt noget til de ikke særlig produktive Laid Back, hvis seneste studiealbum, "Happy Dreamer", har seks år på bagen. Men nu er der snart nyt fra Tim Stahl og John Goldberg, om end gammelt nyt.

Det drejer sig om sangen "Cocaine Cool", der udkommer på single 22. november, og som har været hele 29 år undervejs. Gruppen fortæller:

- Tilbage i 1981, den samme nat, hvor vi skabte "White Horse"-groovet og jammede det ind på en 8-spors båndoptager, lavede vi også nogle andre optagelser. De blev aldrig fuldendt og er forblevet på hylden indtil da. For nylig, mens vi var i gang med at overføre gamle, analoge masterbånd til digitale, faldt vi over disse ærværdige gamle optagelser, og da vi lyttede til dem igen, syntes vi, at det ubrugte materiale var temmelig meget up-to-date.

- Et af de uafsluttede grooves, vi betragter som en musikalsk bror til "White Horse", er nu blevet fuldendt blot ved at tilføje bas og trommer. Teksten til dette nummer, skrevet af Arthur Stander, går tilbage til den samme periode og fra en tur til Los Angeles, hvor vi forsøgte at sælge nogle af sangene - A&R-folkenes coolness gav os noget inspiration.

- Den poetiske, rap-agtige tekst er blevet fremført rundt omkring i forskellige udgaver gennem tiden. I 1985 var en tidligere version inkluderet på albummet "Play It Straight" under titlen "CC Cool", men nu, i 2010, mener vi, at teksten endelig har fundet sit rette groove. Sangen hedder nu "Cocaine Cool", altså dens oprindelige titel.

- Kunstnerisk har det været ganske tilfredsstillende at færdiggøre en 29-år gammel sang og stadig synes, at den lyder frisk og relevant at dele med verden i dag. Den signalerer også begyndelsen på en ny æra og mere på vej.

Laid Back lover desuden, at de er på vej med en ny serie af tracks, som delvis er arbejdet ud fra deres eget kartotek af gamle skitser samt helt nye idéer.

"White Horse" udkom i sin tid i 1983 på single og maxisingle og blev et massivt hit i store dele af verden og toppede blandt andet Billboards disko-hitliste i tre uger. Sangen er siden blevet remixet og samplet utallige ganske i ind- og udland, blandt andet af Moncia, Justin Timberlake, Den Gale Pose og Funkstar de Luxe. Nummeret er også inkluderet på Laid Backs andet album, "Keep Smiling", fra samme år.

Laid Back har selv lavet en video til "Cocaine Cool", som du kan se nedenfor.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA