x

Carpark North samler hittene og satser på udlandet

Carpark North samler hittene og satser på udlandet

Den 1. november smed Carpark North efter 11 år sammen karrierens første greatest hits-album på gaden. Pladen, der har fået titlen "Best Days – Greatest & Live", består af 14 hits, hvoraf to er helt nye, fire genindspilninger fra bandets internationale debut, "Lost", og en live-cd, der er optaget på sommerens grønne koncerter.

Om de nye versioner af gamle numre som "Just Human", "Subusual – There's A Place" og "Transparent And Glasslike" fortæller trommeslager Morten Thorhauge:

– Vi vidste efter Grateful, at vi stod med en plade, der var god nok til at få international opmærksomhed. Vi var også selv et sted i vores karriere, hvor vi vidste, at vi var klar til at indtage udlandet. Sony i Sverige var vilde med pladen, men også med nogle af vores gamle sange. Da nogle af dem kun har været udgivet meget sparsomt i udlandet, blev vi enige om at prøve at genindspille dem. Simpelthen for at tilføje dem den erfaring, vi har oparbejdet siden. Og det virkede sjovt nok bedre, end vi havde turdet håbe på.

Planen er således at få en karriere op at stå i det store udland, hvilket betyder, at Carpark North tager på Europatour for at præsentere deres musik for potentielle udenlandske fans:

– Resten af året står den på turnévirksomhed i Europa. Vi skal ud og præsentere den musik, folk kender fra radioen og MTV, og vi skal møde vores publikum. Det glæder vi os meget til.
I starten af det nye år har vi lavet en landsdækkende Danmarkstour, "Best Days Tour", der tager os hele vejen rundt. Vi kommer desuden til at stå på den største scene i karrieren, for et rent Carpark North-show, nemlig KB Hallen d. 12. marts. Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse.

Carpark North begynder altså et nyt kapitel i udlandet, hvor Lau, Søren og Morten har skrevet kontrakt med Sony Music for hele verden. I første omgang udkommer bandet i Sverige, Finland, Norge, Østrig, Schweiz og Tyskland, hvor drengene netop har afsluttet en længere tour som support for 30 Seconds To Mars. En tour, der har vist sig at være ganske betydningsfuld for bandets karriere:

– 30 Seconds To Mars-touren har faktisk vist sig at være et vendepunkt i vores karriere. De tilbød os touren på et tidspunkt, hvor vi havde signet med Sony Sverige og skulle til at overbevise andre lande om at prioritere os. Det virkede, og vi blev blandt de fire højst prioriterede kunstnere i Sony Finland, Østrig, Schweiz og Tyskland. Desuden var det jo superfedt at være ude og spille kæmpe arenaer hver aften. 30STM's publikum var overraskende vilde med os. Der var pakket hver aften, når vi gik på. Og de skreg og klappede helt ned til bagerste række. Det hele kulminerede, da Jared Leto sidste aften kom op på scenen under Transparent & Glasslike og sang med – uden at vi vidste det!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA