x

Dizzy-dvd udkommer i dag

Dizzy-dvd udkommer i dag

Det, som oprindeligt blev annonceret som en håndfuld Dizzy Mizz Lizzy-koncerter, endte med at blive en gedigen og på alle måder succesfuld genforeningsturné på omkring 50 koncerter i alt. Tim, Søren og Martin kom, så og sejrede og fik cementeret, at de to album, de i sin nåede at udsende, har brændt sig ind i den kollektive danske rocksjæl, både for dem, der var der dengang, og for den generation, der er kommet til siden. Der bliver nu rig mulighed for at (gen)opleve Dizzy-rusen foran tv-skærmen derhjemme.

I dag udkommer "Live In Concert 2010", som indeholder to live-cd'er fra KB Hallen og hele koncerten på dvd, dokumentarfilmen "Lost Inside A Dream" samt ekstramateriale. En lækkerbisken for de mange fans, der tilsyneladende ikke kan få nok af de tre gamle venner fra Valby-kanten, men "this is it". Som tidligere bebudet kommer der ikke nyt materiale fra trioen, fortæller Tim Christensen, der har svært ved at få armene ned, da GAFFA taler med ham om den nyligt overståede kæmpesucces:

– Det, som jeg havde frygtet forinden, var, at folk ville gå hjem med følelsen af, at det ikke havde været lige så godt, som de huskede det dengang, men jeg har oplevet det, som at det var det modsatte, der skete.

Skulle I lige spille jer varme, eller var den der lige med det samme?

– Det lød skræmmende godt fra starten i øvelokalet, og efter et par "hemmelige" koncerter debuterede vi i Arena Fyn i Odense i slutningen af marts. Vi skulle ud og forsvare vores position foran 5-6.000 mennesker. Søren og Martin var nervøse, og jeg kunne også godt mærke det, men det gik rigtig godt, og stemningen var høj i backstagerummet bagefter, og allerede dagen efter kunne vi se publikumsoptagelser på YouTube. Vi har hele vejen igennem fået masser af positive henvendelser fra fans på vores Facebook-sider med mere, det har været fantastisk.

Hvad har været det bedste ved turen?

– Det har været hårdt, men det har været det hele værd. Vi har oplevet folkets hyldest i en ekstrem grad, som vi aldrig havde kunnet forestille os i vores vildeste fantasi. Det har været totalt overvældende. Publikum har taget røven på os ved at vise, hvor solidt vores musik har plantet sig i deres hjerter.

Når man ser dvd'en fra KB Hallen, ser man primært ansigter på publikum, der har gået i vuggestue i Dizzys storhedstid. Har I skiftet publikum?

– Det er nok lidt kameravinklen; typisk er de unge strøget op foran scenen, hvor de ældre har holdt sig mere i baggrunden. Jeg vil tro, at fordelingen har været cirka fifty-fifty. Det varmer virkelig, at nye generationer også har taget vores musik til sig.

Er det koncerterne i KB Hallen og Roskilde Festival, som har været de store højdepunkter?

– KB Hallen er helt særlig for os, da det var der, vi som små knægte altid så heavykoncerter. Det har været stort at stå der selv, og det var en kæmpe oplevelse at spille foran op imod 70.000 mennesker på Roskilde. Men vi har prøvet at give den fuld skrue hver aften, og for eksempel husker jeg en mindre udendørs koncert i Frederiksværk som et højdepunkt.

På dokumentaren Lost Inside A Dream ser man en række gamle, både officielle og private klip af Dizzy-drengene, og man følger dem i tykt og tyndt på reunion-turnéen, blandt andet på turen tilbage til Japan, hvor bandet i sin tid hittede solidt.

– Det var utroligt, vi har ikke været der i 14-15 år, og så står der fans i lufthavnen og venter på os, og de fleste koncerter er udsolgte. Så spillede jeg to af mine egne sange som ekstranumre, så nu ser det ud, som om der er banet vej for mit næste solo-projekt på de kanter.

Ja, Dizzy er historie, og Tim er så småt tilbage på solovognen, hvor der "i en perfekt verden", ifølge solisten, foreligger en ny plade i efteråret 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA