x

MC Hammer vs. Jay-Z

MC Hammer vs. Jay-Z

En af glæderne ved det moderne informationssamfund må siges at være den øgede mulighed for at følge en god gammeldags rap-battle via internettet. I den moderne tidsalder er der nemlig øget mulighed for at promovere sine fornærmelser i en bredere offentlighed end tidligere, hvor vi ikke havde YouTube, Twitter og Facebook.

Selvfølgelig kan man sige, at mange af de charmerende aspekter af den oprindelige rap-battle måske forsvinder når to rappere sviner hinanden til via numre som bliver lagt op på nettet, frem for at stå ansigt til ansigt, som vi kender det fra eksempelvis det danske MC's Fight Night.

På de hjemlige breddegrader har vi selv været vidner til en noget kras episode mellem Jokeren og Street Mass. Her kørte historien måske lidt for længe i manges øjne på grund af den dækning sagen fik af de mange musikskribenter som så en god historie i det.

Den seneste historie fra USA omhandler det umage par MC Hammer (billedet red.) og Jay-Z. Det er ikke nogen nyhed at den efterhånden aldrende Hammer har haft en del økonomiske problemer. I 1996 fortalte Hammer i et interview, at han havde en gæld på mere end 13,7 millioner dollars.

Alligevel følte han sig provokeret af Jay-Zs rim på Kanye Wests "So Appalled" hvor Jay-Z rappede linjerne:

"And Hammer went broke / So you know I'm more focused / I lost 30 mil so I spent another 30 / 'Cause unlike Hammer 30 million can't hurt me..."

Denne linje fik Hammer op af stolen, og han reagerede med det samme via sin Twitter, hvor Hammer lovede Jay-Z, at han ville give tilbage.

D. 31. oktober kom Hammers runde så i form af nummeret "Better Run Run" som blev lagt på nettet. I nummeret giver King Hammer (som han kalder sig nu) tilbage ved bl.a. at henvise til Jay-Z's flirt med okkulte symboler, som Hammer hentyder til med en fyr i djævlekostume, som optræder flere steder i videoen.

Efterfølgende har Jay-Z udtalt i et radio-interview at der ikke var nogen ond hensigt i linjen, men at Hammer måske ligefrem vil blive helt flov, når han læser de rosende ord Jay-Z har skrevet om ham i sin nye bog "Decoded" som udkommer d. 16. november.

Det lader ikke til at Jay-Z vil svare på Hammers respons, men her kan du se King Hammers video til nummeret "Better Run Run" - Hammer Time!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA