x

Gamle Elvis-optagelser i nye klæder

Gamle Elvis-optagelser i nye klæder

Når man begynder at remixe optagelser med rockens allerstørste navne, skaber det som regel heftig debat. Det skete eksempelvis, da The Beatles' sidste album, "Let It Be", blev genudgivet uden Phil Spectors pompøse produktion med masser af strygere, og det vil formodentlig også ske, når albummet "Viva Elvis - The Album" ser dagens lys mandag den 8. november.

Her har de to ukendte canadiere Erich van Tourneau og Hugo Bombardier fået lov at remixe gamle optagelser med Elvis til et nutidigt udtryk, som om Elvis var en ung debutant i dag. På albummet finder man klassiske Elvis-sange som "That's Alright", "Heartbreak Hotel", "Love Me Tender", "Can't Help Falling In Love" og "Suspicious Minds", remixet i et musikalsk udtryk, der rækker fra garagerock til hiphop og punk. Alt sammen i forlængelse af Cirque du Soleils aktuelle forestilling "Viva Elvis", som for tiden spiller i Las Vegas.
 
Det eneste, der er tilbage fra originalerne, er Elvis' vokal, og de rette passager er fundet efter mere end 3.000 timers gennemlytninger af album, film og koncerter. Resten er væk, og der er blevet bygget et, ifølge bandmændene, tidssvarende univers op omkring Elvis med fokus på at finde og bevare originalnummerets essens.

Projektet sker med fuld billigelse fra pladeselskabet Sony Music, der i dag har rettighederne til Elvis' omfangsrige bagkatalog og også udgiver "Viva Elvis – The Album". Sony Music Denmarks administrerende direktør Henrik Daldorph udtaler således:
 
- Elvis er ikke et ikon for tabte tider. Han er et ikon for rockens indbyggede trang til at bevæge sig fremad, provokere og opsluge nye strømninger. For rockens evige ungdom. Og det viser det hér album på sin egen facon, både fordi de to bagmænd overhovedet har turdet gøre det, og fordi det er kommet til at lyde, som det gør.
 
Elvis Presley ville i øvrigt være blevet 75 år 8. januar i år.

Se en trailer for "Viva Elvis – The Album" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA