x

Jomi Massage gæster CPH:DOX

Jomi Massage gæster CPH:DOX

I går åbnede den københavnske filmfestival CPH:DOX, som vi allerede har skrevet om flere gange på GAFFA.dk, herunder om festivalens store musikrelaterede program. Vi har dog ikke nævnt koncerten på søndag med sangerinden og sangskriveren Jomi Massage i samarbejde med den svenske kunstner Jakob Oredsson - så det gør vi nu.

Jomi Massage, med det civile navn Signe Høirup Wille-Jørgensen, har en fortid i støjrockbandet Murmur, en nutid som sanger, guitarist og keyboardspiller i de meget roste Speaker Bite Me og så sin solokarriere under aliaset Jomi Massage.

Søndag den 7. november klokken 20 giver Jomi Massage koncert på Teater Grob i København sammen med den svenske kunstner Jakob Oredsson.

Jakob Oredsson er kun 25 år, men allerede et stort navn på den svenske kunstscene med en omfattende produktion af lysskulpturer, scenografi, animation og arkitektur, der blandt andet har ført til et tæt samarbejde med den store amerikanske teaterinstruktør Robert Wilson.

Sammen vil de to iscenesætte Jomi Massages musik visuelt og, med arrangørernes ord, "gennem projektioner, minimalisme og blødt mørke understøtte sangenes benede struktur".

Teater Grobs intime rum er tænkt ind i opsætningen og er således udgangspunktet for de muligheder og begrænsninger, som koncerten og installationerne er udviklet ud fra. Med arrangørernes ord: "En tværkunstnerisk performance udi grænseløs begrænsningsglæde."

Jomi Massage er kendt for at dyrke det visuelle og performative aspekt ved sine koncerter. Hun bruger ofte sin mikrofon til at lave skrivebevægelser på gulvet, og ved åbningskoncerten på Spot Festival 2004 tog hun alt tøjet af og tog det på igen, mens mikrofoner gengav de lyde, hendes tøj afgav. I øvrigt lige foran daværende kulturminister Brian Mikkelsen.

Billetter kan købes via cphdox.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA