x

Soloplader på vej fra begge Superjeg-medlemmer

Soloplader på vej fra begge Superjeg-medlemmer

Den danske duo Superjeg har for en stund i al venskabelighed kastet sig over hver sit soloprojekt, som tidligere forvarslet på GAFFA.dk. Tættest på solodebut er sanger og primær sangskriver Peter Sommer (tv.), der den 11. oktober udgiver albummet "På Den Anden Side". Singleforløberen "Valby Bakke" er lige på trapperne, og sniglyt tyder på, at Sommers forkærlighed for ordspilsrige, tænksomme dansksprogede tekster er intakt.

– Jeg er heeelt vildt stolt over resultatet. 1 plus 1 har virkelig været lig med 3 i denne omgang, udtaler Sommer til GAFFA.dk.

Albummet er produceret af den tidligere Gangway-guitarist og -sangskriver Henrik Balling, og blandt de medvirkende er Sort Sol-trommeslager Tomas Ortved og kæresten Lise Westzynthius, der er duetpartner på "Vand Ved Siden Af", den tredje Sommer-Westzynthius-duet til dato. Albummet kommer på det multinationale selskab BMG, modsat Superjeg, der indtil videre er kommet på Nikolaj Nørlunds uafhængige Auditorium, som Nørlund stiftede, efter at han selv var gået fra et andet multinationalt selskab, Sony – som for tiden ironisk nok er ved at fusionere med BMG.

Endnu en soloplade
Også det andet Superjeg-medlem, guitarist, programmør og medsangskriver Carsten Valentin Lassen (th.) – der insisterer på ikke at være opkaldt efter C.V. Jørgensen – har gang i et soloalbum, hvor han selv springer ud som leadvokalist og dansksproget tekstforfatter, ligesom han spiller de fleste instrumenter.

Også her har GAFFA.dk fået et smuglyt, og Lassen viser sig som temmelig tæt beslægtet med sin Superjeg-kollega. Endnu er det ikke helt afklaret, hvornår og på hvilket selskab, albummet udkommer, men det skulle meget gerne blive i år. – Om ikke andet, så udgiver jeg det selv, siger Carsten Valentin Lassen til GAFFA.dk.

Det kunne godt lyde, som om I er én sangskriver for meget i Superjeg?
– Nej, gruppen eksisterer jo stadig. Vi har bare haft lyst til at lave noget hver for sig, for at se, hvordan det er at arbejde solo. Peter var den første, og så var det meget naturligt, at jeg også gjorde det, selvom sangene oprindeligt var tiltænkt Superjeg.

Lassen regner med at udgive albummet under kunstnernavnet Valentin.
Du er ikke bange for at blive forvekslet med C.V. Jørgensen, der bruger det navn, når han skriver sange?
– Nej, nu hedder jeg jo altså det navn. Jeg kunne også kalde mig C.V. Lassen, men det ville nok heller ikke gøre det bedre, slutter Carsten Valentin Lassen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA