x

DQ i det schweiziske Melodi Grand Prix

DQ i det schweiziske Melodi Grand Prix

DQ, eller Drama Queen, som vandt det danske Melodi Grand Prix i 2007, stiller nu op igen. Denne gang bliver det for at repræsentere Schweiz, hvis sangen "Take My Heart" bliver udtaget til det schweiziske Melodi Grand Prix.

Drama Queen, som også går under det borgerlige navn Peter Andersen, blev ringet op af Auf Hi'Dee som er folkene bag sangen:

"Jeg fik en opringning fra Auf Hi'Dee, som er det team, der står bag sangen. De spurgte, om jeg havde lyst til at synge på "Take My Heart", som skulle sendes til Melodi Grand Prix i Schweiz. Efter at have hørt sangen, måtte jeg bare slå til. Sangen er en glad og festlig Grand Prix-sang og har alle de elementer en Grand Prix-sang, efter min mening, skal have."

DQ er allerede blevet taget godt imod i Schweiz og håber på at kunne få lov til at repræsentere Schweiz til finalen i Tyskland til næste år.

"Det er fantastisk at se, at videoen og sangen er blevet taget så godt i mod. Og selvom jeg ikke bor i Schweiz, så vil jeg være pavestolt, hvis jeg får muligheden for at repræsentere det schweiziske flag. De har før haft udenlandske artister til at repræsentere dem i Eurovision Song Contest. Blandt andet Celine Dion, som vandt for dem i 1988."

For at gå videre til finalen kræves det at Auf Hi'Dee feat. DQ med "Take My Heart" kvalificerer sig som en af de syv sange der kan deltage i liveshowet i Schweiz. Frem til den 10. november er der åben internetafstemning hvor alle kan stemme på deres favorit.

Hvis DQ bliver udtaget til finalen er der derfor en mulighed for, at Danmark kan have flere repræsentanter i dette års Eurovision Song Contest.

Auf Hi'Dee er et dansk-svensk sangskriverteam bestående af Christina Schilling, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Henrik Szabo og Daniel Nilsson. De stod blandt andet bag Hera Björks "Someday", der blev nummer to ved det danske Melodi Grand Prix 2009.

Ifølge Eurovision er der ingen overordnede regler for, at et lands sanger eller sangskriver skal være lokale, og derfor kan DQ altså stille op i det schweiziske grand prix med en danskskrevet sang. De enkelte lande kan dog opstille deres egne regler for deltagernes nationalitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA