x

Pulp gendannes

Pulp gendannes

I den uendelige række af bands, der bliver gendannet, har britiske Pulp netop meldt sig under fanerne. Gruppen med karismatiske Jarvis Cocker i front er genforenet, indtil videre for at spille to festivaler næste år: Den spanske Primavera Festival og den britiske Wireless Festival.

Pulp blev dannet i Sheffield helt tilbage i 1978 af den 15-årige Jarvis Cocker og den 14-årige Peter Dalton. Gruppen albumdebuterede i 1983 med "It", men fik først deres gennembrud over ti år senere med albummene "His'n'Hers" og "Different Class", der gjorde dem til nogle af de største navne i britpop-bølgen. Især "Different Class" med kæmpehittet "Common People" gjorde Pulp til allemandseje i midthalvfemserne.

Pulp udgav deres seneste album, "We Love Life" i 2001, inden gruppen annoncerede pause på ubestemt tid. Siden udgav Jarvis Cocker to soloalbum, mens bassist Steve Mackey har spillet med Cocker solo og arbejdet som producer for blandt andre M.I.A., The Long Blondes og Florence + The Machine. Også keyboardspiller Candida Doyle har lejlighedsvis spillet med Jarvis Cocker.

Sidste år afviste Jarvis Cocker ifølge den britiske avis The Sun, at Pulp havde konkrete planer om at blive gendannet, men han ville ikke afvise, at det kunne ske, hvis de blev tilbudt penge nok. Han tilføjede, at han ville se, hvordan Blurs reunion-koncert på Glastonbury-festivalen sidste sommer gik - ville det være ren nostalgi, eller ville musikken stadig have relevans? Og nu er Jarvis Cocker altså overbevist.

Pulp bliver gendannet i den klassiske lineup, som medvirkede på "Different Class": Jarvis Cocker på sang, guitar og keyboard, Russell Senior på guitar, Candida Doyle på keyboard, Steve Mackey på bas, Mark Webber på guitar og Nick Banks på trommer og slagtøj.

Pulp kan indtil videre opleves følgende steder:

Primavera Festival, Spanien 27. maj.

Wireless Festival, England 3. juli.

Lur os, om der ikke melder sig flere festivaler på banen.

Opdatering:

GAFFA har kontaktet Roskilde Festivals booking-gruppe for at høre, om Pulp her kan være et interessant navn at booke, men her vil man ikke udtale sig om konkrete kunstnere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA