x

Roskilde Festival Højskole starter første hold til januar

Roskilde Festival Højskole starter første hold til januar

Roskilde Festival Højskole åbner først om tre år, men allerede 9. januar vil unge kunne starte på et 24 uger langt event-kursus på Vallekilde Højskole. Kurset udspringer fra den uåbnede Festival Højskole og er skabt i et nyt samarbejde mellem de to højskoler. I løbet af de 24 uger skal eleverne ifølge en pressemeddelelse lære at "udtænke og udføre oplevelser og aktiviteter for og med andre mennesker". Eksamensopgaven bliver udvikling og afvikling af et stort projekt på Roskilde Festival 2011.

Om forløbet og samarbejdet siger Jesper Øland fra Roskilde Festival Højskole:
"Vi er glade for, at Vallekilde Højskole vil være med til at udvikle et af vores hovedfag, der skal klæde eleverne på til en verden, hvor kommunikation og oplevelser er i centrum. Blandt andet bliver opgaven at inspirere 20.000 af de besøgende på Roskilde Festival til at efterlade festivalområdet i samme stand, det var i, da de ankom".

Ifølge folkene bag Roskilde Festival Højskole er målet med såvel faget på Vallekilde som projektet på Roskilde at ruste eleverne fagligt indenfor oplevelsesbaserede events og publikumsinvolverende aktiviteter med afsæt i Roskilde Festivals fokus på en bæredygtig lejrkultur.

Der er åbent for tilmeldinger på vallekilde.dk, hvor der også er mere information om forløbet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA