x

Efterklang laver film med Vincent Moon

Efterklang laver film med Vincent Moon

Den franske filminstruktør Vincent Moon er manden bag The Take Away Shows, hvor Moon filmede bands i usædvanlige omgivelser til websiden La Blogothèque. Siden har han lavet film om Slaraffenland, Arcade Fire og The National, og til næste år kommer så filmen "An Island", hvor Efterklang har hovedrollen.

I en pressemeddelelse beskrives samarbejdet mellem Vincent Moon og Efterklang således:

"For tre måneder siden i august 2010 mødtes Vincent Moon og Efterklangs 8 mands liveband på en ø et sted i Danmark. Målet var at indspille en film. En film med samme længde som et album og en film fyldt med alternative live fremførsler, eksperimenter og nye samarbejder. Over 4 intense dage lykkedes det Efterklang at samarbejde med mere end 200 lokale musikere, børn og forældre om alternative fremførsler, af sange fra Efterklangs seneste album 'Magic Chairs' (februar 2010). Alt blev filmet af Vincent Moon som samtidig søsatte indtil flere filmiske og musiske eksperimenter med Efterklang i hovedrollen".

Efterklang og Vincent Moon har tidligere samarbejdet omkring projektet TemporaryCopenhagen, hvor også navne som Choir Of Young Believers, The William Blakes og Murder medvirker, men denne gang handler det altså kun om Efterklang.

Første smagsprøve på filmen kan ses på websiden An Island, og hele filmen kan ses i februar 2011.

Vincent Moon er desuden aktuel i denne uge i København, hvor han 11. november vil optræde sammen med cellisten Gaspar Claus til CPH:DOX.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA