x

Lou Reed hjalp Susan Boyle med musikvideo

Lou Reed hjalp Susan Boyle med musikvideo

I starten af september ville Susan Boyle have sunget sin version af Lou Reed-klassikeren "Perfect Day" i tv-showet America's Got Talent, men det blev der lagt forbud mod, hvilket fik sladderbladene til at skrive en lang række historier med overskrifter som "Lou Reed fik Susan Boyle til at græde". Efterfølgende insisterede Lou Reed dog på, at han ikke havde haft noget med sagen at gøre, og at det hele var en rettighedsmæssig sag, der bare ikke var blevet ordnet i tide.

Sangen er da også kommet med på sangerindens aktuelle album "The Gift", hvor talentshowsdeltageren også har indspillet versioner af "Don't Dream It's Over" (Crowded House), "Hallelujah" (Leonard Cohen) samt en lang række jule- og folkesange.

Dermed skulle alt jo være godt, men nu har sagen fået en lidt overraskende afslutning, idet Lou Reed har været involveret i skabelsen af musikvideoen til "Perfect Day", der udspiller sig i sangerindens hjemland.

"Jeg ville skabe en smuk og intim optagelse skudt i Susans hjemland, Skotland, og hun sagde hurtigt ja".

Sådan sagde Lou Reed til den engelske avis Sunday Mail, og resultatet kan ses nedenfor, hvor man vil kunne se, at der spares ikke på de store armbevægelser i hverken musik eller video, hvor Susan Boyle akkompagneres af kor og strygere, mens kameraet flyver gennem den storslåede skotske natur.

Musikvideoen er Boyles første, men ifølge The Guardian er den dog ikke instrueret af den tidligere filmskoleelev Lou Reed. Hvad hans rolle præcis har været i skabelsen, vil Susan Boyles pr-folk ikke ud med, men han krediteres for at være kommet med idéen til at skyde den i Skotland.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA