x

Rap-topmøde skal bedre genrens omdømme

Rap-topmøde skal bedre genrens omdømme

Rappens pund-for-pund allerstørste sværvægtere vil nu mødes og vaske skampletterne af deres elskede genres blakkede navn. Det sker, når en lang række performere, producere og pladeselskabsfolk, i næste måned mødes – i US of A selvfølgelig – for at diskutere den megen vold og kontrovers, som omgærder hiphoppen. Den to-dag lange konference er organiseret af Russel Simmons, manden som – sammen med legendariske Rick Rubin – startede det ekstremt indflydelsesrige pladeselskab Def Jam.

Simmons vil forsøge at overtale rapperne til at fokusere mindre på sex, vold og stoffer, og i stedet komme tilbage til mere ” positivt inspirerede temaer”. Han har også – i forbindelse med det tilstundende topmøde – sagt, at han gerne så, at ”genren tilbageerobrede ansvaret for at være politimand for sig selv”. ”Vi vil tage et aktivt skridt for at behandle de seriøse udfordringer, som hiphop står overfor i industrien i dag”, forklarer Simmons til Dotmusic. Blandt andet vil man forsøge at forhindre tragiske nedskydninger – som dem af 2Pac, Notorious Big og mange andre, som branchen i de senere år har oplevet.

Mødet vil få deltagelse af så store navne som f.eks Puff Daddy, Dr. Dre, Q-tip, Snoop Dog og selveste over-ballademageren Eminem. Det er berammet til at finde sted den 12. og 13. juni.

Vi håber deltagerne passerer gennem en metaldetektor så …


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA