x

Keith Richards slog svensk journalist

Keith Richards slog svensk journalist

For tre år siden skabte The Rolling Stones-guitaristen Keith Richards overskrifter ved at skrive et åbent brev til to svenske anmeldere, der havde kritiseret bandets koncert på Ullevi Stadium i august 2007. I denne uge skulle Richards så interviewes af den ene af dem, hvilket ikke gik specielt godt.

Keith Richards rejser lige nu rundt for at promovere sin bog "Life", og i denne uge tog guitaristen imod svenske journalister på et hotel i Paris for at give interviews om bogen. En af de journalister, som skulle interviewe Richards, var Markus Larsson fra Aftonbladet, der i 2007 havde refereret til Stones' koncert i Ullevi som "amatøragtig" og "lidt sørgelig".

Ifølge Larsson gik de første ti minutter af interviewet fint, indtil det gik op for Richards, at journalisten var en af de to svenskere, som han havde kritiseret i sit brev fra 2007. Realisationen kom, efter Larsson begyndte at spørge Richards om koncerten, hvilket ikke faldt i god jord. Guitaristen blev rasende og foreslog, at de slukkede lyset og "fik afklaret deres uenigheder her og nu".

Efterfølgende stormede Richards ud af hotelværelset, men inden da nåede han at slå journalisten i hovedet og fortælle ham, at han var "heldig, at han slap levende herfra".

Til Aftonbladet siger Larsson, at han først troede, at Richards lavede sjov med ham, men at det hurtigt blev tydeligt, at det ikke var tilfældet. I samme artikel siger Larsson arbejdsgiver, underholdningsredaktør hos Aftonbladet, Klas Lindberg, om episoden:

"Keith Richards' opførsel var fuldstændig uacceptabel. At han kunne være så voldelig og aggressiv mod en af vores ansatte i en stille og kontrolleret interview-situation er overraskende og ekstremt ubehageligt. At angribe en journalist på denne måde er seriøst. Richards er tydeligvis ude af balance, og jeg håber, folk tæt på ham reagerer på dette".

Keith Richards har ikke selv kommenteret episoden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA