x

Dansk jury klar til Nordic Music Prize

Dansk jury klar til Nordic Music Prize

I slutningen af oktober offentliggjorde den norske festival by:Larm, at de vil starte uddelingen af en ny pris ved navn Nordic Music Prize. De beskriver selv prisen som en nordisk pendant til den prestigefyldte britiske Mercury Prize.

Arrangørerne har stiftet prisen med ønske om at knytte den nordiske musikbranche endnu tættere sammen, samt øge fokus på nordisk musik og på albumformatet som kunstform.

Hvert af de nordisk lande skal, via en sammensat jury, nominere 25 kandidater til prisen, som derefter vil blive pointgivet af 50 til 150 branchefolk i de respektive lande, der skal finde ti albums næste led i nomineringsprocessen. I Danmark er juryformanden Ralf Christensen, og han udtaler følgende om den danske jury i en pressemeddelelse:

"Den danske jury er skruet sammen med indsigt, passion og diversitet for øje. Tilsammen sikrer disse fem damer og herrer en vidvinklet og nuanceret tilgang til dansk musikliv – med åbninger ud mod musikalske felter og udøvere, som ikke normalt får tilstrækkelig plads i medierne. Men ikke er mindre relevante", forklarer Christensen og uddyber:

"Samtidig er det en flok med dyb respekt for nytænkning, som vil forstå at hylde mønsterbrydere, der tænker langt hinsides populisme, skærer gennem eftersnakken og skaber overrumplende betydninger. Vores kultur har brug for ny næring, nye diskussioner, nye refleksioner, nye sammenhænge – hele tiden – også inden for musik."

Juryen består udover Ralf Christensen (journalist på Information) af Simon Lund (journalist på Politiken), Lucia Odoom (radiovært hos DR), Bjarke Svendsen (booker på spillestedet Atlas) og Peter Albrechtsen (sound designer samt journalist på Ekstra Bladet).

Den 5. januar koges samtlige nordiske nominerede albums ned til i alt tolv album, der skal dyste om prisen. De tolv nordiske albums skal bedømmes af en jury bestående af internationale musikjournalister og pladeselskabsfolk, der blandt andet består af Laurence Bell (ejer af Domino Records), Mike Pickering (A&R på Columbia Records, UK) og fem yderligere.

De kårer den endelige vinder, som vil blive offentliggjort lørdag den 19. februar under by:Larm. Med Nordic Music Prize følger desuden en kontant-gevinst på cirka 150.000 kroner (20.000 €), du kan læse mere om prisen på www.nordicmusicprize.com, hvor du kan se de komplette jurylister over alle de nordiske lande.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA