x

Statens Kunstråds Musikudvalg uddeler 90 millioner

Statens Kunstråds Musikudvalg uddeler 90 millioner

Statens Kunstråds Musikudvalg har netop afsluttet sin årlige hoveduddeling for tilskud til musikformål i 2011. Den overordnede prioritering mellem de forskellige områder er stort set den samme som sidste år, men der er, ifølge en pressemeddelse, givet flere midler inden for ensembleområdet og musikundervisning. I alt er der blevet uddelt 90 millioner kroner, og Musikudvalget har behandlet over 500 ansøgninger.

"Vi har igen i år oplevet både et meget højt kvalitetsniveau og et højt støttebehov. Det gælder ikke mindst blandt ensembler i alle genrer. Vi har valgt at fastholde satsningen på enkelte fyrtårne inden for de forskellige genrer for at være med til at de ensembler kan skabe en større satsning nationalt og internationalt. Inden for det pædagogiske område kan vi se, at der lige nu er en tendens mod at forny området og udvikle nye undervisningsmetoder. Det synes vi er meget positivt og det har vi honoreret i vores støtte", udtaler Giordano Bellincampi, formand for Statens Kunstråds Musikudvalg, som baggrund for uddelingen.

Ensembler, orkestres, bands og kors virksomhed har fået den største del af puljen. De tager tilsammen 38.311.784 kroner af de 90 millioner, der blandt andet betyder, at Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band får 308.718 kr., vokalgruppen Ars Nova får 1.131.965 kr., ligesom en lang række rytmiske kunstnere har fået støtte.

Efterklang (billedet) er en af de rytmiske grupper, der modtager mest, med en støtte på 300.000 kroner. Derudover har navne som Powersolo, CODY, WhoMadeWho, Slaraffenland, Murder, Jakob Bro, Turboweekend, Under Byen, Chimes And Bells, Fallulah og mange flere modtaget støtte.

Mix To Verdener og Musikmagasinet Geiger har desuden modtaget støtte i Informations-, dokumentations- og publikationskategorien, ligesom JazzDanmark er den genreorganisation, der modtager den højeste støtte på 5.057.995, mens ROSA følger med 3.265.153 kroner.

Festivalerne Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Took It, Lyd + Litteratur, Fanø Free Folk Festival, Crush Festival og Spot Festival med flere er blandt dem, der har fået en del af de 8.682.535 kroner, der er uddelt til Koncertvirksomhed 2011.

Vega er det spillested, der modtager mest i støtte af de regionale spillesteder med 2.709.028 kr., mens Voxhall modtager 2.501.776 kr. Posten/Dexter i Odense modtager 2.100.743 kr., mens Gimle i Roskilde modtager 1.563.580 kr. af de i alt 26.801.500 kr., der er blevet fordelt til 17 regionale spillesteder. Den regionale spillestedsaftale løber fire år af gangen, og den udløber i 2012.

De kan se meget mere om, hvem der har fået støtte, hvor der også er flere detaljer om de enkelte ensembler, bands, festivaler, spillesteder med mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA