x

Mimas med Caspian på turné

Mimas med Caspian på turné

Den amerikanske kvintet Caspian er i øjeblikket i færd med en massiv Europaturné, og den 20. november vil det århusianske band Mimas (billedet) slutte sig til gruppen, når de giver den første af i alt fem fælles koncerter.

Koncerterne er i henholdsvis Holland, Tyskland og Luxemburg, og det bliver således den første hollandske koncerter for Århus-gruppen, mens det bliver et gensyn med de to andre lande.

Mimas er aktuelle med det andet album, "Lifejackets", der udkom i starten af oktober i år. GAFFAs anmelder Erik Barkman beskrev albummet som et "sympatisk udspil fra århusianske indie-feinschmeckere", og det blev udgivet via det engelske pladeselskab Big Scary Monsters og danske Pad & Pen Records.

Amerikanerne i Caspian er ligeledes aktuelle med albummet "Tertia", der udkom i starten af august sidste år. Det er gruppens andet studiealbum, efter debuten fra 2007, "The Four Trees".

Det er dog ingenlunde første gang, at de to bands slår pjalterne sammen. De mødtes nemlig i efteråret 2009, da de spillede sammen på Studenterhuset i Århus og siden hen på Vega i København. Caspian har derfor på eget initiativ henvendt sig til Mimas, om de ville have lyst til at spille nogle koncerter med dem i Europa.

Det takkede de som bekendt ja til, og derfor følger Mimas nu op på de allerede overståedede 2010-turnéer i både Danmark, Storbritannien og Europa. Du kan opleve det eksperimentelle postrock- og instrumentalband Caspian sammen med Mimas følgende datoer:

20. november - Maastricht (NL) - Muziekgieterij (m. Caspian)
21. november - Tilburg (NL) - 013 (m. Caspian)
22. november - Osnabrück (DE) - Kleine Freiheit (m. Caspian)
23. november - Esch-sur-Alzette (LUX) - (m. Caspian)
24. november - Duisburg (DE) - Steinbruch (m. Caspian)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA