x

DMA hylder Rap Akademiet

DMA hylder Rap Akademiet

I går da priserne i Danish Music Awards blev uddelt til en lang række musikere, var der også en pris, der blev uddelt for ét initiativ, der har gjort en forskel. Prisen skulle belønne "Årets Initiativ", og den første modtager af prisen blev det århusianske projekt Rap Akademiet.

Prisen bliver uddelt til et initiativ, "der hylder vægtige initiativer og visionære projekter, der bruger musikken til at gå nye veje og derigennem beriger sin omverden. Både kunstnerisk, kulturelt og socialt".

Det har man således formået i Århus, hvor Det Boligsociale Fællessekretariat og boligforeningerne i Århus investerer penge og passion i idéen om, at musik - via Rap Akademiet - kan gøre en væsentlig forskel. Pladeselskabernes Brancheorganisation, IFPI, skriver om baggrunden for vinderen:

"Modtageren af prisen for Årets Initiativ har – i udsatte boligområder - formået at skabe et ambitiøst tilbud til unge århusianere, der har lyst til at prøve musikalske kræfter med at forvandle leg til talent og uforløste holdninger til slagkraftige rim. Projektets bæredygtighed forstærkes kun af det faktum, at nogle af Danmarks allerdygtigste rappere ser en fremtid i at stille op som undervisere og mentorer for en ny og mangfoldig generation af unge rappere, der ikke nødvendigvis er født med hverken sølvske i munden eller appelsin i turbanen."

Med til at beslutte vinderen, har blandt andet været folk fra IFPI, JazzDanmark Folkemusikkens Fælles Sekretariat og World Music Denmark. Og ifølge sekretariatschef for Det Boligsociale Fællessekretariat Jens Møller er det vigtigt at fortælle den positive historie om musikkens samfundsmæssige gennemslagskraft:

"Med de mange ghettoudspil i efteråret har der været fokus på problemerne i boligområderne. Derfor er det positivt, at Rap Akademiet får tildelt en pris. De unge møder opbakning og får selvtillid – ikke fordi de er en del af et 'integrationsprojekt', men fordi de sammen med vores medarbejdere brænder for musikken."

Projektleder ved Rap Akademiet, Rasmus Brandt Lauridsen, er glad for skulderklappet:

"Vi er meget stolte af prisen og glade for, at den etablerede musikbranche har valgt at hylde vores projekt som årets initiativ. Rap Akademiet er nemlig også seriøs talentudvikling, som kan komme musikbranchen til gode om få år. Ét af vores mål har fra starten været at inddrage den professionelle musikbranche i vores arbejde, og det gør vi bl.a. i skikkelse af de professionelle rappere, der varetager undervisningen, og i form af de kurser vi udbyder med erfarne branchekræfter. Prisen er desuden et håndgribeligt bevis på den seriøse og professionelle ånd, projektet er blevet skabt i."

Rap Akademiet er et gratis fritidstilbud til alle unge mellem 12 og 25 år i Århus Kommune med fokus på de udsatte boligområder. Bag akademiet står Det Boligsociale Fællessekretariat, som på vegne af de århusianske boligforeninger koordinerer den boligsociale indsats i Århus. Du kan læse mere på www.rapakademi.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA